KÜBA KOLOMBİYA PANAMA KURBAN BAY. Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – HAVANA // 18 Ağustos 2018 Cumartesi

Buluşma saati ve tarihi: 17 Ağustos 2018, Cuma 23:00

17 Ağustos Cuma saat 23:00’de İstanbul Atatürk havalimanı Dış Hatlar gidiş Terminalinde buluşup, check-in işlemlerinin yapılmasının ardından Türk Havayolları’nın tarifeli seferi ile saat 01.40’da Havana’ya uçuyoruz.Yerel saat ile 07.50’de Havana’ya varıyor. Gümrük işlemlerinin ardından özel otobüsümüz ile şehir turumuza başlıyoruz.  Göreceğimiz yerler arasında Havana’nın nispeten daha modern kısmı olan Miramar bölgesini, meşhur Devrim Meydanı, Malecon Bulvarı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti bulunmaktadır. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan “Devrim Müzesi & Che Guevera’nın evi ve Jose Fuster” turuna katılabilirler. Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz.Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Sonrasında Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Devrim Müzesi & Che Guevera’nın evi ve Jose Fuster: 35 USD (Kişi Başı)



2 Gün: HAVANA // 19 Ağustos 2018 Pazar

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile Ekstra olarak “öğle yemekli Benzersiz Havana Turu “ düzenlenecektir. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası, ismini Fernando Hamel’den alan modern sanatçıların merkezi olan hamel sokağını göreceğiz. Ardından kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğimiz Morro Kalesi’ni göreceğiz.

Benzersiz Küba Turu (Canlı müzik + Yemek): 60 USD (Kişi Başı)



3 Gün: HAVANA // 20 Ağustos 2018 Pazartesi

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan “Öğle yemekli Pinar del Rio” turumuza katılabilirler. Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Tur esnasında yerel restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Günün sonunda Havana’ya geri dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Öğle yemekli Pinar del Rio Turu: 90 USD (Kişi Başı)



4 Gün: HAVANA // 21 Ağustos 2018 Salı

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan “Öğle yemekli Ingenios Vadisi & Trinidad” turumuza katılabilirler. Öğle yemeğimizi yerel restoranda aldıktan sonra Küba’da kolonyal mimarinin en iyi korunduğu kent olan Trinidad’a varıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ingenios Vadisi ve Trinidad şehri gezisi esnasında, dar ve hareketli sokakların arasında yürüyüş yapacak, aynı adla anılan; yerel içecekler, limon, bal ve su ile yapılan içkisi ile meşhur La Canchanchara Bar’ı göreceğiz. La Canchanchara’nın tadına baktıktan sonra Havana’ya dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Öğle yemekli Ingenios Vadisi & Trinidad Turu: 90 USD (Kişi Başı)



5 Gün: HAVANA – BOGOTA // 22 Ağustos 2018 Çarşamba

Erken kahvaltımızın ardından Havana havalimanına transfer oluyoruz. Saat 15.50’de Bogota’ya uçuyoruz. 3 saat 20 dakikalık uçuşun ardından Akşam 19.15’te Bogota’ya varıyor ve otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde.



6 Gün: BOGOTA // 23 Ağustos 2018 Perşembe

Kahvaltımızın ardından Bogota şehir turu için otelimizden hareket ediyoruz. . İlk durağımız şehri panoramik olarak göreceğimiz Monserrate Tepesi olacak. Teleferik ile bu tepeye çıkacak bu büyük şehrin  manzarasını izleyeceğiz. Ardından Tarihi şehir merkezini gezmeye başlıyoruz.  Kolonyal dönemden kalma eski şehir merkezinde Bolivar Meydanı, Başkan’ın Evi, Ulusal Bina, Adalet Sarayı gibi yerleri göreceğiz. Ardından dileyen misafirlerimiz Ekstra düzenlenecek olan Altın & Botello Müzesi veya Tuz Katedrali turumuza katılabilirler.

Altın & Botello Müzesi

Turumuz esnasında dünyanın en büyük ve en değerli eserlerin bulunduğu Altın Müzesi’ni gezeceğiz. İçinde bir çok Kolomb öncesi eser bulunan müzeyi gezdikten sonra ünlü ressam ve heykeltıraş Botello’nun müzesi ve harika bahçesini gezeceğiz. Turumuzun bitiminde otelimize gidiyoruz. Konaklama otelimizde.

Altın & Botello Müzesi Turu: 10 USD (Kişi Başı)

Tuz Katedrali

Dünya’da sadece 2 tane bulunan Tuz Katedrali’ni ziyaret etmek için Zipaquira’ya gidiyoruz. Eski tuz madenin içine inşa edilen ve tamamız tuzdan meydana gelen bu katedrali keşfetmek için madenin içerisine giriyoruz. Ayrıca madenin etrafından bulunan tuz madenlerini ve tuz işleme atölyelerini de ziyaret edeceğiz.  Turumuzun bitiminde otelimize gidiyoruz. Konaklama otelimizde.

Tuz Katedrali (Zipaquria) Turu: 80 USD (Kişi Başı)



7 Gün: BOGOTA – PANAMA // 24 Ağustos 2018 Cuma

Kahvaltımızın ardından Panama uçuşu için havalimanına transfer oluyoruz. Saat 08.22’de Panama’ya uçuyoruz. Yaklaşık 1 saat 30 dakikalık uçuşun ardından Panama’ya varıyoruz. İlk durağımız Panama’nın eski kent merkezi Casco Viejo’yu geziyoruz.  UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan bu tarihi merkezde keyifli bir yürüyüş yapacağız. Ardından Plaza de Francia’yı ve Bolivar meydanını gezeceğiz. Turumuzun ardından otelimize gidiyoruz.



8 Gün: PANAMA // 25 Ağustos 2018 Cumartesi

Kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan “Öğle yemekli Panama Kanalı ve Maymun adası” turumuza katılabilirler. Panama Kanalı’nda büyük yolcu ve yük gemilerinin geçişine tanıklık edeceğiz. Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus'u birbirine bağlayan kanaldan yılda yaklaşık 14.000 gemi geçmektedir. Sonrasında Gatun Gölü üzerinde keyifli bir tekne turuna çıkacağız. Göl üzerinde bulunan adacıkları görecek Maymun adasında maymunları besleme şansına sahip olacağız. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alacağız. Öğleden sonra şehre dönüyoruz ve alış veriş cenneti Panama’da serbest zamanımız olacak. Geceleme otelimizde.

“Öğle yemekli Panama Kanalı ve Maymun adası Turu: 130 USD (Kişi Başı)



9 Gün: PANAMA - İSTANBUL // 26 Ağustos 2018 Pazar

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz.Türk Havayolları’nın tarifeli seferi ile saat 12.40’da İstanbul’a uçuyoruz. Saat farkından dolayı günü uçakta geçiriyoruz.



10 Gün: İSTANBUL // 27 Ağustos 2018 Pazartesi

Saat 09.55’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na varış ve turumuzun sonu.



11 Gün:

OTEL BİLGİLERİ

H10 Panorama Hotel Havana 4* vb.

Nh Boheme Royal Bogota 4* vb.

Best Western Plus Zen Panama City 4* vb.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    * UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Havana Eski Kenti ve Malecon Bulvarı boyunca gezimizi gerçekleştireceğiz. Devrim Meydanı ve Miramarı görme fırsatı bulacağız.
    * Pinar del Rio'da Küba Purosu'nun yapımına tanık olabilirsiniz.
    * Kolonyal mimarinin en iyi korunduğu kent olan Trinidad'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ingenios Vadisi'ni ve Eski Kent Merkezi’ni gezebilirsiniz.
    * La Chanchancara'da devrim esnasında askerlere güç verdiğine inanılan ve bu amaçla içilen aynı isimdeki kokteylin tadına bakma fırsatı bulabilirsiniz.
    * Che Guevara'nın evini görebilirsiniz.
    * Kolombiya'nın başkenti Bogota'yı keşfedecek, Monserrate'a teleferikle çıkıp bu güzel şehrin manzarasını göreceğiz
    * Bogota'nın 18. Yüzyıl'dan kalma binaların olduğu tarihi merkezinde keyifli bir tur yapacağız.
    * 36000 parça eser sergilenen Dünyaca ünlü Altın Müzesi'ni görebilirsiniz.
    * Panama eski kent merkezi Casco Viejo’yu gezeceğiz.
    * Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus'u birbirine bağlayan dünyaca ünlü Panama Kanalı’nı ziyaret edebilirsiniz.

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Küba, Kolombiya ve Panama’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Bordo Pasaportluların Küba vizesi alması gereklidir. Kolombiya-Panama’ya vize yoktur.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul-Havana direk uçuş olup:13 saat 50dakika,Panama-İstanbul uçuşu ise 15 saattir.

    Para Birimi

    Küba’nın para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatiniz esnasında bu parayı kullanacaksınız. Yanınıza EURO ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz. Panama kağıt paranın basılmadığı dünyadaki bir kaç Panama kağıt paranın basılmadığı dünyadaki bir kaç ülkeden biridir ve resmi para birimi balboa’dır. Amerikan doları çekleri ve madeni paralarının kullanımı oldukça yüksektir. Kolombiya’da ise Kolombiya’a Peso’su kullanılmakta olup, yanınıza USD almanızı önerirlir.ülkeden biridir ve resmi para birimi balboa’dır. Amerikan doları çekleri ve madeni paralarının kullanımı oldukça yüksektir. Kosta Rika'nın para birimi Colon'dur. Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

    Saat Dilimi

    Küba, Panama ve Kolombiya ile Türkiye arasında -8 saat fark bulunmaktadır.Türkiye’de saat 12.00 iken Küba’da 04.00

    Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Fakat konuşma ücretleri Küba’da oldukça yüksektir (1 dakika=8 TL)

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, yağmurluk, akşamları için ince bir mont veya polar almanızı öneririz.

    Yemek Kültürü

    Küba’da tavuk, deniz mahsülleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Kolombiyave Panama’da dünya mutfaklarından birçok yemek bulabilirsiniz. Yemek konusunda sorunlu ülkeler değildir.

    Elektrik

    Küba,Bogota&Panama’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volttur.

    Alışveriş

    Küba’dan puro ve rom alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor Kolombiya’nın dünyaca ünlü kahvelerinden alınabilir. Panama giyim konusunda tam bir alış veriş cennetidir. KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro satın alabilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur1637.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 20:43 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.