Konya Mevlana Turu Şeb-i Arus Özel Tur Programı

TURUMUZ DOLMUŞTUR İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER

Kalkış Yerleri: 21:45 İncirli Çarşı,22:30 Gayrettepe (Migros karşısı),23:00 Kadıköy Altıyol Efes Pasajı önünden hareket
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Konya

BÜTÜN ŞEBİ ARUS TURLARI TIKLAYINIZ

`` Bizim bu dergahımız ümitsizlik dergahı değildir, yüz defa tövbeni bozmuş olsun da yine gel."  diye çağıran Hz Mevlana` yı anmak için kalkış noktalarımızda buluşarak Neotur rehberlerimiz ile tanışıyor ve ikramlar eşliğinde İzmit, Ankara güzergâhını takiben Konya’ya hareket ediyoruz.



2 Gün: Hz. Mevlana - Şems-i Tebrizi - Karatay - Meram Bağları - Şebi-i Arus Töreni

Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası Konya gezimize Sultanu`l Ulema yani Âlimlerin Sultanı olan Hz Mevlana’nın sandukasının da bulunduğu Mevlana Müzesi ile başlıyoruz. Ney sesi eşliğinde Hz. Mevlana ve babası Baha`uddin Veled’in Sandukası, Yavuz Sultan Selim Şadırvanı, Gümüş Kafes, Nisan tası, El yazmaları, Sakal-ı Şerif, Kutsal Emanetler, Tasavvufi Çalgılar, Değerli halı ve kilimler, Horasan Erenleri ve Çelebi Mezarları,  Aşevi ve Derviş Evini görüyoruz. Ardından Sultan Selim Camii, Üçler mezarlığı ve Şerafettin Caminin yanından Şems –i Tebriz i Türbesi ve Camiini geziyoruz. Konya’nın ünlü mutfağının tadına bakmak için otantik restoranımızda alacağımız yemek (ekstra) sonrasında Selçuklu Sultanı II. İzzettin Keykavus  zamanında Mimar Emir Celalettin Karatay tarafından 1251 yılında yaptırılan günümüzde Karatay Cini eserleri Müzesi olan Karatay Medresesi’ni geziyoruz. Selçuklu mimarisinin tipik örneklerini taşıyan II. Izzeddin Keykavus devrinde vezir Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından, Hadis ilmi öğretilmek üzere 663 H.(1264 M.) yılında inşa ettirilmiş İnce Minare Müzesi (Darü-l Hadis)  ve şehrin merkezinde bulunan ve birçok tarihi eserin içinde bulunduğu şehrin simgelerinden birisi olan Alaaddin Tepesi, Alaaddin Camii, Selçuklu Sarayı (Selçuklu köşkü) kalıntısı gezileri ardından Mevlana’nın sık sık gittiği ve Konya’nın ünü dünyaya yayılmış mesire yeri olan Meram Bağları gezisi ardından Tavus baba türbesini ziyaret ederek otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği sonrası Sema Töreni için Mevlana Kültür Merkezine hareket ediyoruz. Her bölümünün bir anlamı olan ve toplam 7 bölümden oluşan Sema Töreni’ni izliyor ve Sema hakkında bilgi alıyoruz. Konaklama Otelimizde.



3 Gün: Akşehir Nasrettin Hoca - İstanbul

Otelimizde alınan Sabah Kahvaltısının ardından Ünü Dünyaya yayılmış , Türk mizahının en büyük değerlerinden  Nasrettin Hoca’nın türbesinin bulunduğu Akşehir’e doğru hareket ediyoruz. Sonrasında  Bilecik, Adapazarı istikametinden İstanbul’a dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam saatlerinde İstanbul’a vardığımızda misafirlerimizi aldığımız noktalar da bırakarak bir başka Neotur organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.

Önemli Not: 2012 yılı 739. Vuslat Yıldönümü ve Anma Gecesi törenleri  Mevlana Hazretleri nin Vefatının 739. Senesi Devriyesinde  organize edilen 10 günlük süreci kapsayan bir organizasyondur. Zannedildiğinin aksine, 17 Aralık Akşamı olan Şebi Arus (Düğün Gecesi) Törenleri ile 7 Aralık tan Sonra Öğle ve Akşam olarak günde 2 kez  organize edilen 19 törenin içerik olarak birbirlerinden hiçbir farkı yoktur. Tören esnasında okunacak  Mukabele -i Şerif ve Ayini Şerifler`e kadar, tamamen ayni program uygulanır.
BÜTÜN ŞEBİ ARUS TURLARI TIKLAYINIZ


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Turumuz içerisinde hiçbir tur ekstra değildir.

    Şeb-i Arus düğün gecesi demektir.
    Mevlânâ Celaleddin-i Rumi kendi ölümüne rabbine duyduğu aşktan dolayı sevgiliye kavuşma yani düğün gecesi demiştir.
    Mevlânâ Celaleddin-i Rumi`nin ölüm yıl dönünlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve "Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri" olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında Şeb-i Arus Şenlikleri olarak da anılmaktadır.

    Nitekim bir gazelinde;
    Öldüğüm gün tabutum götürülürken, bende bu dünya derdi var sanma...
    Benim için ağlama, yazık, vah vah deme;
    Şeytanın tuzağına düşersen, o zaman eyvah demenin sırasıdır,
    Cenâzemi gördüğün zaman firâk, ayrılık deme,
    Benim kavuşmam, buluşmam işte o zamandır,
    Beni toprağa verdikleri zaman, elvedâ elvedâ demeye kalkışma,
    Mezar, cennet topluluğunun perdesidir.
    Batmayı gördün değil mi? Doğmayı da seyret, güneşle aya gurûbdan hiç ziyân gelir mi?
    Hangi tohum yere ekildi de bitmedi? Ne diye insan tohumunda şüpheye düşüyorsun?
    Hangi kova kuyuya salındı da dolu dolu çıkmadı? Can Yusuf’u ne diye kuyuda feryad etsin?
    Bu tarafta ağzını yumdun mu, o tarafta aç.
    Zîrâ senin Hayy u Hû’yun, mekânsızlık âleminin fezâsındadır.

    Hz. Mevlana`yı yeniden doğuş günün 739. yılında anma fırsatı sizleri bekliyor.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/sebi-arus-konya-mevlana-anma-turu-sebiaruz-
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 09:06 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.