BAŞTAN BAŞA BALKANLAR (IST)ÜSKÜP Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - ÜSKÜP

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminalinde saat 05:00’te buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayolları’na ait TK1003 sefer sayılı uçakla saat 08:00’de Üsküp`e hareket.Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile  08:30` da Üsküp`e varış. Pasaport , bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimizle  birlikte panaromik Üsküp turumuza başlıyoruz. Turumuz esnasında, tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, taş sokakları ve tarihi binaları ile Turkçarşısi, Vardar Nehri, Kale, 6. yy.’dan kalma Taş Köprü, Türk ve Yahudi mahalleleri, Davut Paşa Külliyesi, Mustafa Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat kulesi, Makedonya Meydanı, eski ve yeni tren istasyonları,hükümet binası, meclis, 17. yy.’dan kalma St Spas Kilisesi, Üsküp’ün panaromik manzarasını görüp resimleyebileceğiniz, Rahibe Teresa Anıtı, Rahibe Teresa’nın Evi görülecek yerler arasındadır.Turumuzun bitimi ile otelimize yerleşme.Akşam yemeği  ve geceleme otelimizde.



2 Gün: ÜSKÜP – KALKANDELEN – MANASTIR – RESNE - OHRİD (280 KM)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. Ardından  ilk olarak, Makedonların Tetova olarak adlandırdığı, bizim tarihimizde Kalkandelen olarak bildiğimiz şehre gideceğiz. Burada dünyaca ünlü Alaca Camii ve külliyesinde bulunan medrese görülecek yerler arasındadır. Ardindan Demir hisar uzerinden Manastır(Bitola) kentine variyoruz ve gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz ardından Ohrid`e hareket.  Ardından Resne’ye hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Daha sonra Balkanların en büyüklerinden biri olan Ohrid Gölünden ismini alan Ohrid kentine varıyoruz. Ardından Otele varışımızla birlikte odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.



3 Gün: OHRİD - SV NAUM (80 KM)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ardından, St Naum - Resne - Manastır (Bitola) Ohri turu için hareket ediyoruz. Bu turumuzda öncelikle muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 1 saatlik yolculukla St. Naum’a varıyoruz. Burada bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesini ziyaret ediyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir.  Ohrid şehrinde birlikte yapacağımız tur esnasında , Ohrid Camii, Türk Çarşısı, Haydar Kadı Camii, Yeni Camii, Bedesten, İshak Bey Camii, Hamam, , Roma Dönemi Antik Şehir kalıntısı, Keraklea Lynketis, Saat Kulesi, Aya Dimitri Kilisesi, Ayasofya Klisesi, Aya Klement Manastırı, Aya Kaneo Kilisesi, Aya Pantelejmon Kilisesi, Samoil Kalesi görülecek yerler arasındadır. Ohrid te alış-veriş icin serbest zaman.Turun ardından otelimize transfer. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.



4 Gün: OHRİD - TİRAN - İŞKODRA (250 KM)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz.Özel otobüslerimizle  hareket ederek gümrük işlemlerimizi yaptırıp Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varıyoruz.Panoramik Tiran şehir turumuzda, Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri görülecek yerler arasındadır.Şehir turu bitimiyle kısa bir yolculuğun ardından İşkodra`daki otelimize transfer.Otele varışımızla birlikte odalara yerleşme.Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

**Bölgedeki müsaitliğe  bağlı olarak İşkodra konaklama Podgorica veya Budva Konaklama olarak değiştirilebilir.



5 Gün: İŞKODRA - BUDVA - ST.STEFAN – KOTOR – TREBİNJE – (DUBROVNİK EXTRA TUR İMKANI) (190 KM)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz .Gümrük işlemlerimizi yaptırıp sonrasında dünyanın en genç devletlerinden Karadağ’a geçiyoruz ilk durağımız önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Budva`ya varış.Budva`da zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir  mola sonrasında  duragimiz muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz.Ardindan Karadagda son durağımız önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor.Burada Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız.Ardından akşam saatlerinde Trebinje`deki otelimize transfer.Geceleme ve akşam yemeği  otelimizde.

(Yeşil pasaport olanlara ve geçerli Schengen  vizesi olan misafirlerimiz için, rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek  Dubrovnik akşam turuna katılabilirler (45 Euro).Turumuzda Dubrovnik  panaromik tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.’dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer).



6 Gün: TREBİNJE – MOSTAR - SARAYEVO (247 KM)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında Mostar`a doğru hareket ediyoruz.Mostar’a varış ardından  yürüyerek yapacağımız turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz.Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir.Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Ardından Koska Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz.Sonrasında, Blagaj Bölgesini 1446 yılında hakimiyetine alan Osmanlı Ordularının arasında bulunan tarafından yapılan ve Bosna’nın ilk tekkesi olan Blagaj Derviş Tekkesi’ni geziyoruz.Bosna Hersek’te diğer durağımızda bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.’da Osmanlı tarafından yapılan binaları  görüyoruz.Sonrasında Saraybosna`daki  otelimize transfer ve odalara yerleşme.Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.



7 Gün: SARAYBOSNA - BELGRAD (320 KM)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz ve Saraybosna için panoramik turumuza başlıyoruz.Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı’da gezintimizi yapıyoruz.Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi’ni geziyoruz.Ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası Hüsrev Bey Camii’ni geziyoruz.Turumuzun devamında Saat Kulesi, Saraybosna’da Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri ve Musevi Sinagogu’nu görüyoruz.Ardından 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü’nü gezdikten sonra Fatih Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapıdan geçip Osmanlı Çeşmesinden su içiyoruz.Son olarak Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camii’ni Turun bitimi ile birlikte yola çıkıyoruz.Önce Tuzla  yolu ile sınıra geliyor pasaport işlemlerimizden sonra yola devam ediyor,öğlen geç saatlerde Belgrad`ta oluyoruz.Akşam yemeği ve geceleme Belgrad`taki otelimizde.



8 Gün: BELGRAD - İSTANBUL

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz ve Belgrad turumuza başlıyoruz. Panoramik Belgrad şehir turumuz sırasında Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır.  Kale içini surları , anıtları , Damat Ali paşa türbesini , Sokullu çeşmesini (1521-1878) diğer Osmanlı izlerini takip edip Tuna ve Savanın birleştiği noktada ki beyaz Beyler kentine veda ediyoruz.Turumuzun bitimi ile  transfer saatimize bağlı olarak özel otobüslerimizle Belgrad havalimanina transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Havayolları’nın TK1084 sefer sayılı uçağı ile saat 20:20`de İstanbul’a hareket. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 23:05`de varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2411.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 00:03 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.