ARNAVUTLUK KOSOVA MAKEDONYA VİZESİZ Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - TİRAN - OHRİD

İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde buluşma ve belirtilen saatte bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayollarının TK1073 sayılı tarifeli seferi ile sabah 08.05’de Tiran uçuşumuz. Varışımızı takiben pasaport işlemlerimiz yaptırıp, panoramik Tiran turumuz için havalimanından ayrılıyoruz. Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapacağımız panoramik turda Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri görülecek yerler arasındadır. Burada verilecek serbest zamanın ardından toplanma ve Makedonya’nın muhteşem kenti Ohri’de hareket ediyoruz. Varışımızın ardından panoramik olarak düzenlenecek olan Ohrid turumuza başlıyoruz. Turumuz esnasında; Bizans döneminin Ohri’deki en önemli kilisesi St. Panteleimon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi, Aziz Bakire Meryem Kilisesi, 13. yüzyıl Doğu Hristiyanlığının en görkemli mabetlerinden Aziz Bogorodica Perivleptos, Samoil Kalesi, Çınar Meydanı, Ohrid Pazarı ve Roma döneminden kalma antik tiyatro gibi yerler görülecektir. Turun bitiminde otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme otelimizde.



2 Gün: OHRİD - (ST.NAUM - RESNE - MANASTIR)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimiz Rehberimiz tarafında ekstra olarak düzenlenecek olan St. Naum - Manastır Turuna katılabilirler (35 Euro).Bu turumuz da öncelikle St. Naum’a varıyoruz. Burada bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesi‘ni ziyaret ediyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir. Ardından Resne’ye hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan olan Resneli Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesteni, İshak Camiini, Yeni Cami’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadiyi ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz.Turun bitiminde Ohri’de ve otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz için rehberimizin düzenleyeceği gece Sınırsız içkili, yemekli ve müzikli Makedon Gecesi (35 Euro) programına katılabilirsiniz.



3 Gün: OHRİD - TETOVA - ÜSKÜP

Sabah kahvaltısının ardından başkent Üsküp’e doğru yola çıkıyoruz.Yolumuzun üzerinde ziyaret edeceğimiz Tetova (Kalkandelen)‘da Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16. yüzyılda kurulan Bektaşi Harabati Baba Teknesi’ni ve bir mimari eser olan Alaca Cami’yi ziyaret ediyoruz. Kalkandelen turumuzun ardından Üsküp‘e hareket. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Han, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır.Üsküp şehir turumuzun ardından otelimize geçiyoruz.



4 Gün: ÜSKÜP - PRİZREN - PRİŞTİNE - İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından Prizren‘e hareket. Balkanlar’ın belki de en güzel ve en şirin kentlerinden birisi olan ve Osmanlıların 37 cami inşa ettikleri Prizren ’de göreceğimiz ilk eser süslemeleriyle ünlü Sinan Paşa Camii’dir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından son dönemlerde restore edilen Gazi Mehmet Paşa Hamamı’nı ziyaret ettikten sonra yemek ve alışveriş gibi ihtiyaçlarınız için serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin bildireceği toplanma saatinde Priştine Havalimanı’na transfer sağlıyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK1020 sayılı tarifeli seferi ile akşam 20.30’da İstanbul’a hareket, varışımız ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    3 ÜLKE 9 ŞEHİR!

     

    ARNAVUTLUK MAKEDONYA KOSOVA

     

    (Vizesiz)


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2413.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 25.04.2024 02:54 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.