NORVEÇ FİYORDLARI 2108 KURBAN Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - OSLO // 21 AĞUSTOS 2018 SALI

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde saat 04:30’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1751 sefer sayılı uçuşu ile saat 07:30’da İstanbul-Oslo uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Yerel saat ile saat 10:20’de Oslo’ya varış. Özel transfer aracımız ile panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Frogner Parkı’nı gezecek ardından şehrin simgelerinden birisi olan Karl Johans Kapısı’nı ve Oslo Şehir Binası, Kraliyet Sarayı’nı göreceğiz. Ardından otelimize transfer oluyoruz. Odalarımıza yerleştikten sonra serbest zaman. Konaklama otelimizde.



2 Gün: OSLO - ULVİK // 22 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden çıkış işlemlerini gerçekleştirip Ulvik’e doğru yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde meşhur Torpo Stave Kilisesi’nde fotoğraf molası vereceğiz. Sonrasında şelaleler ülkesinde göreceğimiz Voringsfossen ilk göreceğimiz şelalelerden birisi olacak. Hardanger Köprüsü’nü geçerek Ulvik’e ulaşacağız. Akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: ULVİK – BERGEN // 23 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE

Kahvaltımızın ardından Bergen’e doğru yola çıkıyoruz. İskandinav ’yanın en güzel doğasına sahip ülkesinde yapacağımız yolculukta, Hardangervidda doğal parkı’nın içinden ilerleyecek, muhteşem manzaraları görme şansını yakalayacağız. Steindalsfossen   Şelalesi’nde keyifli bir fotoğraf molasının ardından Bergen’e devam edeceğiz.  Bergen’e vardığımızda şehir turumuza başlıyoruz. Rengarenk evleri, Kraliyet Sarayı göreceğimiz yerler arasında olacak. Şehrin kalbinin attığı Balık ve Çiçek pazarlarını ziyaret ettikten sonra Bergen’de yapılacak en güzel aktivitelerden birisi olarak kabul edilen teleferik ile Floyen Dağı’na çıkıyoruz. Bergen’in panoramik manzarasını göreceğimiz bu turun ardından otelimize gidiyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: BERGEN – FİYORDLAR - GEİLO // 24 AĞUSTOS 2018 CUMA

Sabah alacağımız kahvaltının ardından turumuzun en güzel güzel günlerinden bir tanesi olan fiyordlar için otelimizden hareket ediyoruz. Önce aracımız ile Gudvangen’e ulaşacak ardındından feribotumuza bineceğiz. UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde bulunan Naeroyfjord’u boyunca ilerleyecek muhteşem doğanın içinde bulunmaktan keyif alacağız. Sonra Flam kasabasında feribotumuzdan inecek ve Flam Dağı tren gezisine başlıyoruz. Dünyanın en meşhur tren yollarından birisi olan Flaam Dağı boyunca trenimiz, şelalelerin içinden ilerleyeceğiz. Unutulmaz bir yolculuğun ardından trenimizi değiştirecek, Myrdal’a doğru devam edeceğiz. Norveç’in kırsal bölgeleri boyunca ilerleyerek Geilo’ya varıyoruz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizde.



5 Gün: GEİLO - OSLO // 25 AĞUSTOS 2018 CUMARTESİ

Kahvaltımızın ardından Oslo’ya doğru hareket edeceğiz. Yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından Oslo’ya varıyoruz. Alış veriş yapabilir şehri dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: OSLO - İSTANBUL // 26 AĞUSTOS 2018 PAZAR

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından rehberimizin belirlediği saate kadar serbest zaman. Serbest zaman sonrası havaalanına hareket. Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinin ardından uçağımıza biniyoruz. TK 1754 sefer sayılı uçuş ile saat 17.55’te İstanbul’a hareket ediyoruz. Saat 22:45’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda buluşmak dileğiyle.



7 Gün:

OTELLER

Scandic Victoria Hotel Oslo vb. 4* standart oda-kahvaltı

https://www.scandichotels.no/hotell/norge/oslo/scandic-victoria-oslo#.VFJIgXVtPUY

Brakanes Hotel Ulvik vb. 4* standart oda-kahvaltı

http://www.brakanes-hotel.com/en/

Scandic Oernen Hotel Bergen vb. 4* standart oda-kahvaltı

https://www.scandichotels.no/hotell/norge/bergen/scandic-ornen

Vestlia Resort Hotel Geilo vb. 4* standart oda-kahvaltı

http://www.vestlia.no/en/

Quality Hotel Expo Oslo vb. 4* standart oda-kahvaltı

https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/oslo/quality-hotel-expo/



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    Frogner Parkı’nı gezip, şehrin simgelerinden birisi olan Karl Johans Kapısı’nı ve Oslo Şehir Binası, Kraliyet Sarayı’nı göreceğiz.

    Voringsfossen şelalelerinde keyifli anlar yaşayacağız.

    UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde bulunan Naeroyfjord’un muhteşem doğasına tanıklık edeceğiz.

    Dünyanın en meşhur tren yollarından birisi olan Flaam Dağı boyunca trenimiz, şelalelerin içinden ilerleyeceğiz.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Norveç’e girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir ilaç kullanmanız tavsiye edilmemektedir

    Vize Bilgileri

    Umumi Pasaport sahibi iseniz, Norveç’e girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde vize almaları gerekmemektedir.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Oslo uçuşu; 3 saat 55 dakika sürmektedir.

    Para Birimi

    Norveç para birimi Norveç Kronu’dur (NOK). 1 Euro yaklaşık 9 NOK tur.

    Saat Dilimi

    Türkiye-Norveç arasında 1 saat farkı vardır.Türkiye’de saat 12:00 iken Norveç’te 11:00.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Yanınıza kolay giyip çıkarabileceğiniz mevsim sıcaklıklarına uygun kıyafetler alınız.

    Yemek Kültürü

    Norveç mutfağında deniz ürünleri hakimdir. Somon füme milli yemek gibidir. Norveç türlüsü, geyik kebabı, lahanalı et haşlaması, geleneksel yemekler arasındadır.

    Elektrik

    Norveç’te elektrik 230 volttur ve Türkiye ile aynı prizler kullanılmaktadır. Prizlerin örnekleri http://www.iec.ch/worldplugs/typeC.htm sitesinden görülebilir.

    Alışveriş

    Norveç’teki alışveriş merkezlerinde birçok ürün rahatlıkla bulunabilmektedir. İthal mallar daha pahalıdır ve vergi oranları yüksektir. Avrupa’nın en pahalı ülkesi olarak bilinmektedir.

     


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2771.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 17.04.2024 02:38 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.