JAPONYA & KORE TURU UZAK DOĞU ROTASI 2023 BNRT Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – SEUL

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları’na ait sefer ile Seul’e hareket ediyoruz. Yeni günü uçakta karşılıyoruz.



2 Gün: SEUL

Yerel saat ile sabah saatlerinde Seul’e varıyor ve alanda bizi bekleyen özel aracımızla şehir turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler arasında 1395 Yılında Jaseon Hanedanı’nın kurucusu olan Kral Taejo tarafından yaptırılan Gyeongbokgung Sarayı, şehrin kalbinde yer alan Insa Dong caddesi ve birçok pahalı markaya ev sahipliği yapan Myeong-Dong caddesi göreceğimiz yerler arasında olacak. Turumuzun ardından otelimize hareket ediyoruz. Bu akşam dileyen misafirlerimiz ile ekstra Han Nehri Tekne (60-$ (Kişi Başı)  gezisine katılabilirler. Kore yarımadasının en büyük 4. nehri olan ve şehri ikiye bölen bu nehirde Seul halkının su kenarında yaşantısına tanıklık edebilirsiniz. Bu gezimizde Seul’u ışıklar altında görme imkânına sahip olacaksınız (akşam yemeği dâhil değildir). Tur bitimi konaklayacağımız otelimize doğru hareket edeceğiz. Geceleme otelimizde.



3 Gün: SEUL

Kahvaltıdan sonra serbest zaman. Dileyen konuklarımız ile ekstra Kuzey Kore sınırında bulunan Tarafsız Bölge / DMZ turu (120 $ Kişi Başı ) için hareket. Dünyada iki bölünmüş tek ülke olan Kore’yi bir başka açıdan görebileceksiniz. Son derece güvenli bu askerden arındırılmış tampon bölgeye gittiğimizde burada neler olduğunu hissedecek ve Kore’ye neler olduğunu da anlayabileceksiniz. Pasaportunuzu yanınızda bulundurmayı unutmayın. Tur sırasında Özgürlük köprüsünde yürüyecek, 1978 yılında bulunan Kuzey Korelilerin iki sınır arasında yaptığı 1.7 km uzunluğundaki Üçüncü Sızma Tüneline ineceksiniz. Dorasan tren istasyonunda mola verip, Gözetleme Merkezinden Kuzey Kore'ye bakacaksınız. Tur bitimi otelimize doğru hareket edeceğiz. Geceleme otelimizde.



4 Gün: SEUL – OSAKA

Kahvaltıdan sonra otelimizden check out ile birlikte, Seul havalimanına transfer oluyoruz check in ve bagaj işlemlerimiz sonrası yerel hava yolları uçuşu ile Osaka’ya uçuyoruz. Yaklaşık 2 saatlik uçuşumuzun ardından Osaka kentine varıyoruz. Pasaport işlemlerinin ardından panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Osaka’ya geleneksel olarak "Milletin Mutfağı" veya Japonya’nın gürme yiyecekler başkenti gözüyle bakılmaktadır. Osaka sade anlamıyla "Büyük Tepe" ya da "Büyük Bayır" anlamına gelir. Osaka'da yapacağımız şehir turumuzda öncelikle 16. yüzyılda inşa edilen ve Japon mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olan Osaka Kalesi ile başlıyoruz. Kale, 1585-1598 seneleri arasında Japonya’ya hükmeden ulusal birliği sağlayan "Toyotomi Hideyoshi" tarafından inşa ettirilmiş olup, kalenin inşasında da ortalama 100.000 işçinin çalıştığı bilinmektedir. Osaka Kalesi sonrası Japonya'nın en eski tapınaklarından birisi olan Shitennoji Tapınağı'nı ziyaret ediyoruz. Shitennoji, Japonya’nın en eski tapınaklarından birisi olup, 593 senesinde Japon Prensi Shotoku tarafından inşa ettirilmiştir. Bu ziyaretlerimiz sonrasında Osaka'nın çarşılarında serbest zaman ayırıyor, alışveriş ve yeme içme cenneti sayılabilecek bu şehrin lezzet duraklarını keşfetme şansına sahip oluyoruz.  Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



5 Gün: OSAKA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle ekstra tam gün Kobe ve Nara turu (195-$  Kişi Başı ).  İlk olarak Japonya'nın eski başkentlerinden olan ve aynı zamanda tarihte Japon sanatlarının, el sanatlarının, edebiyatın, kültürün ve sanayinin beşiği olan ve bir saat mesafedeki Nara'ya giderek Todaiji Tapınağı'nı ziyaret ediyoruz. Todaji, dünyanın en büyük ahşap yapısı olmasının yanı sıra dünyanın en büyük Buda heykelini barındırmaktadır. Nara bahçesinde Nara geyiklerini de görüyoruz, geyikleri elimizle yedirebilir, selfie cekebiliyoruz. Öğle yemeğinden rotamiz Kobe şehri olacak. Kobe Ikuta tapınağını ziyaret edeceğiz. Turumuzun sonunda Kobe Mozaik isimli yeme içme mekanında bir final mola ile veriyoruz, misafirlerimizden arzu edenler, kendileri bir şeyler içip yiyebilirler. Turun sonunda Osaka’ya dönüyoruz. Geceleme otelimizde.



6 Gün: OSAKA

Kahvaltının ardından serbest zaman. İsteyen yolcularımızla  Kyoto şehir turu (195-$ Kişi başı ) gerçekleştireceğiz. İlk olarak altından yapılan Kinkakuji Tapınağı, ziyaret edeceğiz. Bir Geyşa’nın anıları filminin çekimlerinde yer almış Fushimi İnari tapınağını geziyoruz. Arka arkaya yerleşmiş yüzlerce tanrı kapısı çok ilginizi çekecek. Öğle yemeğinden sonra altından akkan suyun kutsal olduğuna inanılan Kiyomizu Tapınağıni ziyaret ediyoruz. Geyşalarılyla ünlü gion bolgesinde serbest zaman ayırıyor, keyifli vakit geçirip, fotoğraf çekme fırsatı elde edeceğiz. Sonrasında konaklama Osaka otelimizde.



7 Gün: OSAKA – TOKYO

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından tren istasyonuna gidiyor ve Shinkansen (Süper Hızlı Tren ) ile birlikte Tokyo yolculuğumuza başlıyoruz. Tokyo’ya varışımız ile birlikte yârim günlük şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzun ilk durağında ünlü Asakusa Bölgesini ve Sensoji Tapınağını geziyoruz. Daha sonra Tokyo Ulusal Müzesini içinde bulunduran Shinto ve Zen simgeleriyle ünlü Ueno parkını geziyoruz. Dileyen misafirlerimizi Japonya’nın meşhur kopeği olan Hachiko heykelini ve günde 1 milyon kişinin kullandığı yaya geçidini bünyesinde barından Shibuya bölgesinde bırakıp otelimize donuyoruz. Konaklama otelimizde.



8 Gün: TOKYO

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği, Fuji & Hakone turuna (200-$  Kişi Başı ) katılabilirler. Turumuzda önce eski çağlardan beri Japon halkının kutsal kabul ederek taptığı, 3.776 metre yüksekliği ile Japonya’nın en yüksek dağı olan Kutsal Fuji’ye gideceğiz. Bu görkemli dağa yaklaşabileceğimiz uygun noktaya ulaştıktan sonra 1,5 saat uzaklıktaki Hakone’ye varıyoruz. Ashi Gölü’nde yapacağımız tekne gezisinde doğa harikası coğrafyada keyifli vakit geçirip, fotoğraf çekme fırsatı elde edeceğiz. Tur sonrası Tokyo’ya dönüyoruz. Konaklama otelimizde



9 Gün: TOKYO - İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra düzenleyeceği Nikko Turuna (210-$ Kişi Başı) katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Japonya’nın en güzel yerlerinde birisi olan Nikko’da önce Chunzenjiko’yu ve burada bulunan harika gölün etrafını gezecek ardından Kegon Şelale’leri ziyaret edeceğiz. Sonrasında 15000 işçi tarafından günümüzün parası ile üç yüz milyon Euro’ya mal olan Toshogu Mabedini göreceğiz. Gezimizin ardından Tokyo’ya dönüyoruz. Konaklama otelimizde.Kahvaltıdan sonra şehri dilediğiniz gibi gezmek için serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte Tokyo havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Bilet ve pasaport işlemlerimiz ardından Türk Havayolları’na ait sefer ile Tokyo’dan (Haneda Havalimanı) İstanbul’a uçacağız. Gecemiz uçakta geçiyor.



10 Gün: ISTANBUL

Yerel saat ile sabaha doğru İstanbul Havalimanı’na varıyoruz ve turumuzun sonu. Bir sonraki keşfinizde görüşmek dileğiyle.

 


11 Gün:

ÖRNEK (vb.) OTELLER

SEUL

OSAKA

TOKYO

3* Ibis Ambassador Insadong vb.

3* WBF Hotel vb.

4* Hotel Monday Toyosu vb.

 


11 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    JAPONYA & KORE TURU UZAK DOĞU ROTASI 2023 BNRT

    Seul(2) – Osaka(3) – Tokyo(2)

     

    UÇUŞ BİLGİLERİ:

    Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 3 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

    Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

    *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER:

    KATILIM ŞARTI : Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE : 

    Umumi Pasaport : Kore - Kolay Vize - Japonya – Vize Gerekli Değil

    Yeşil Pasaport : Kore - Kolay Vize - Japonya – Vize Gerekli Değil

    Hizmet Pasaportu : Kore - Kolay Vize - Japonya – Vize Gerekli Değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir. Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK : Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

    UÇUŞ SÜRELERİ : İstanbul – Seul : 10 saat 05 dk , Tokyo – İstanbul : 12 saat 30 dk

    OPSİYONEL TURLAR : Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA : Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ : Japonya para birimi Yen’dir (JPY). Güney Kore para birimi (KRW)’dur. Bu gezi için yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

    SAAT DİLİMİ : Türkiye ile her iki ülke arasında +6 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken seyahat edeceğimiz ülkelerde saat 18.00.

    TELEFON KULLANIMI : Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR : Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ : Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne ait bir mutfak hâkim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz

    ELEKTRİK : Japonya’da genelde 100 V kullanılıyor. Japonya’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/tokyo-japan sitesinden görülebilir. Adaptör getirmenizi öneririz. Kore’de Türkiye’de olduğu 220V ikili prizler kullanılmaktadır. Adaptöre gerek yoktur.

    ALIŞVERİŞ : Her iki ülke de özellikle elektronik konusunda tam bir alışveriş cennetidir. Bunun haricinde geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir.

    ÖNEMLİ NOTLAR : Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Neo Tur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. Neo Tur, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2829.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 12:49 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.