VİETNAM&KAMBOÇYA TK Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
7 Gün: Ho Chı Mınh / Phnom Penh

Sabah alınacak açık büfe kahvaltıdan sonra havalimanına transfer. Check-in, pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra Vietnam Havayolları’na ait VN 817 nolu sefer ile eski kızıl kemerlerin ve Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’e 11:55 de hareket. Yaklaşık 1 saatlik bir uçuştan sonra varış. Havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile otelimize transfer olmadan önce öğle yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız. Yemekten sonra Phnom Penh şehrini tanıtan tam günlük bir tur yapacağız. Bu turumuz esnasında Kraliyet Sarayı, gümüş pagoda, Ulusal Müze, Phnom Tapınağı ve Tuol Sleng Soykırım müzesi göreceğimiz yerler. Geceleme otelimizde.



8 Gün: Phnom Penh / Sıem Reap

Sabah alınacak kahvaltıdan sonra havalimanına transfer. Check-in işlemlerinden sonra Kamboçya Havayolları’na ait FT 992 nolu sefer ile uzun yıllar balta girmemiş yağmur ormanlarının içinde saklı kalmış, unutulmuş ve sadece 200 km.karelik alan üzerine kurulu, dünyanın en büyük tapınaklar zincirini bağrında barındıran Siem Reap’a 09:55 de hareket ve 10:40 da varış. Havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz otelimize transfer. Odaların dağlımının ardından turumuza başlayacağız. Bu turumuzda önce Angkor Thom güney kapısı, Bayon, Baphuon, Ta Phrom Tapınaklarını, Cüzzamlı Kral Leper ve Fil Teraslarını ardından etrafı çitlerle çevril miş Kraliyet bölgesini gezeceğiz. Phnom Ba Kheng Tepesine çıkarak insanoğlunun dehasının ürünü olan ve dünya mirası olarak kabul edilen Angkor Wat’ı güneş batarken muhteşem bir manzara eşliğinde göreceğiz. Geceleme otelimizde.



9 Gün: Siem Reap

Sabah alınacak açık büfe kahvaltıdan sonra serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra 1200 yıl önce inşa edilmiş olan ve gördüğünüzde büyülü bir mistisizm içine gireceğiniz Angkor Wat Tapınaklar zincirini ziyaret edeceğiz. Sırasıyla Kravan, Srah Srang, Banteay Kdei, Ta Som, Neak pean ve Preak Khan Tapınaklarını göreceğiz. Geceleme otelimizde



10 Gün:


OTELLER

Saigon – Bay Hotel 4* vb.

www.bayhotelhcm.com

Nha Trang  – Michelia Hotel 4* vb.

http://michelia.ttchotels.com/en



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

     


    X Large Paket (Opsiyonel)

    Cu Chi Tünelleri

    $40,00

    Öğle yemekli Mekong Deltası

    $65,00

    Tonle Sap Gölü tekne turu

    $35,00

    Akşam yemekli Su Kuklası Tiyatrosu

    $45,00

    Toplam

    $185,00

     

    185 $ Yerine 160 $

     

     

     

    Large Paket (Opsiyonel)

    Cu Chi Tünelleri

    $40,00

    Öğle yemekli Mekong Deltası

    $65,00

    Tonle Sap Gölü tekne turu

    $35,00

    Toplam

    $140,00

     

    140 $ Yerine 120 $

     
     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

     

     

    Sağlık

    Vietnam ve Kamboçya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgelerin iyi restoranlarında yiyeceğimiz öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyoruz. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

     

    Vize Bilgileri

    Vietnam ve Kamboçya Türk Vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Vietnam yeşil pasaporta vize uygulamamaktadır. Vietnam vizesi alabilmek için (Multi-entry) C1 Belgesi alınması zorunludur. Bu belgeyi acenteniz size 100 Usd karşılığında verecektir. C1 belgesine ilave olarak misafirlerimiz kapıda 50-USD ödeme yaparak vizelerini alacaklardır. Kapıda 2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6 cm boyutlarında) gerekmektedir. Kamboçya Vizesi ise;  (Yeşil pasaporta vize alınması gerekmektedir.)  Tur bitiş tarihi itibariyle geçerlilik süresinin minimum 6 ay olması ve yeni çipli pasaportlardan olması gerekmektedir.  2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6cmboyutlarında) Misafirlerimiz kapıda 30USD ödeme yaparak vizelerini alabileceklerdir.  – Kapı vize ücretleri ülke kararı ile değişiklik gösterebilir.)

     

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Saigon:   10 saat

    Hanoi – İstanbul: 12 saat

     

     

    Para Birimi

    Vietnam’ın para birimi Vietnamese Dong’dur (VND). 1 USD yaklaşık 20.924 VND değerindedir. Kamboçya’nın para birimi Cambodian Riel’dir (KHR). 1 USD yaklaşık 4.066 KHR değerindedir. Bu gezi için yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

     

    Saat Dilimi

    Türkiye ile her iki ülke arasında +5 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken seyahat edeceğimiz ülkelerde saat 17.00.

     

     

    Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak gezilecek bazı bölgelerde şebeke problemleri söz konusu olabilir.

     

     

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

     

     

    Yemek Kültürü

    Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne oldukça benzer bir mutfak hâkim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz.

     

    Elektrik

    Elektrik genellikle büyük şehirlerde 220 volt, kırsal kesimlerde ise 110 volttur. Priz kullanımı ise A tipi ikili yassı priz ve C tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/ho

     

     

    Alışveriş

    Hanoi’de ara sokaklara dağılmış geniş bir alışveriş bölgesi var. İpek kumaş ve hediyelik eşya bakımından zengin olan Hanoi'de her şey çok ucuz. Siem Reap’de ise Psar Chaa ve Night Market giyim kuşam ve hediyelik eşya alabilmeniz için uygun yerlerdir.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur683.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 19.04.2024 22:45 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.