PERU BOLİVYA ŞİLİ AF-9gece Tur Programı

Air France

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – PARİS – LİMA

Turumuz İstanbul Havalimanında buluşma ile başlıyor. Pasaport işlemlerinin ardından Paris’e uçuyoruz. Paris’de uçak değiştirip, yine Air France uçağı ile Lima’ya hareket edeceğiz.   12 saatlik uçuşun ardından Lima’ya varıyoruz. Havalimanından otele giderken şehri izleme fırsatı bulacağız. Miraflores’teki otelimize yerleşiyoruz ve dinlenmek için serbest zaman



2 Gün: LİMA – CUSCO

Kahvaltımızın ardından kısa bir şehir tanıtım turu yapıyor ardından havalimanına transfer oluyoruz. Öğle saatlerinde Cusco’ya uçuyoruz.  Cuzco havalimanına varışımızın ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cuzco Tarihi Merkezi’ni gezmeye başlıyoruz. Sonrasında İnka Medeniyetinin izlerini taşıdığı Hatun Rumiyoc caddesi, 16.yy da İnka’lar tarafından inşa edilen Wiracocha Kathedrali, İnkaların güneş tanrısına adanan ünlü Koricancha tapınağını göreceğiz. Ardından rengarenk San Pedro pazarını gezeceğiz.  Akşam yemeğini yerel dans gösterileri eşliğinde restoranımızda alacağız.



3 Gün: CUSCO – MACHU PİCCHU – CUSCO

Kahvaltının ardından Machu Picchu turumuza katılıyoruz. Öncelikle Ollantaytambo Tren İstasyonu’na transfer oluyoruz. Özel gezi treni ile Kutsal Vadi boyunca yaklaşık 1 saat 30 dakika kadar sürecek olan keyifli yolculuğumuz Machu Picchu’nun eteklerinde yer alan Aguas Calientes’te son buluyor. Yüzyıllarca gizli kalan ve 1911 yılında Hiram Bingham tarafından keşfedilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Machu Picchu’ya küçük otobüslerle gidiyoruz. Lokasyonunun eşsizliği ve dâhice mimarisi ile dünyanın en büyük tarihi eserlerinden olan Machu Picchu’da öğleye kadar turumuz devam ediyor. Turumuzun ardından öğle yemeği ve fotoğraf çekimi için serbest zaman (öğle yemeği dahil değil). Bu unutulmaz deneyimin ardından küçük otobüsler ile tren istasyonuna transfer oluyor ve Ollantaytambo’ya hareket ediyoruz. Konaklama Cuzco’da otelimizde



4 Gün: CUSCO – PUNO

Kahvaltının ardından özel otobüsümüzle, uzun ve keyifli bir yolculukla ulaşacağımız Puno’ya hareket ediyoruz. Yolculuğumuz esnasında yol üstünde muhteşem kolonyal tarzı ile Andahuaylillas kilisesi ve Vilcanota nehrinin kenarındaki İnka arkeolojik sit alanı olan Raqchhi kalıntılarını göreceğiz. Kalıntılar arasında en ilginç olanı iki katlı, silindir biçimli sütunları ve dört büyük avlusu ile Virakoça Tapınağı’dır. Günümüzde tapınağın 12 metre yükseklikteki merkezi bir duvarı kalmış olmasına karşın bilinen en büyük İnka tapınağı olduğu söylenmektedir.. Raqchhi kalıntıları gezimizin bitimiyle tipik bir İnka köyü olan Pukara’da fotoğraf molası verip Puno’ya devam ediyoruz. Geceleme otelimizde.



5 Gün: PUNO – LA PAZ

Otelden tekne ile Uros Adalarına gün doğumunu yakalamak için hareket ediyoruz. Titicaca Gölü’nün Puno şehri kıyılarında yer alan bu adalar yerliler tarafından sazdan yapılmakta ve Uros halkının her türlü ihtiyacını karşılayabilen bu yüzen adalar çıpalar ile göl tabanına sabitlenmektedir. Uros ziyaretimizin ardından kahvaltı için otele dönüyoruz. Kahvaltıdan sonra Puno-Kasani sınırına gidiyoruz. Yol üzerinde her yıl binlerce Hıristiyan hacıya ev sahipliği yapan Copacabana ve “Copacabana’nın Bakiresi” tarafından kutsanmış olan tarihi tapınağı geziyoruz. Ardından La Paz’a doğru devam ediyoruz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: LA PAZ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, İnkalardan önceki en eski And dağları medeniyetinin başkenti Tiwanaku kalıntılarına doğru yola çıkıyoruz. Ünlü güneş kapısı, Ponce ve Fraile monolitleri, Akapana Piramidi, yarı yeraltı tapınağı ve görkemli Kalasasaya kutsal tapınağı göreceğimiz yerler arasındadır. Ay Vadisi’ndeki yürüyüşümüzün ardından La Paz şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında ilginç Büyücüler Çarşısı’nı, Hükümet Sarayı’nı ve Ulusal Kongre binasının bulunduğumu Plaza Murillo’yu geziyoruz. Son olarak La Paz şehrinin muhteşem manzarasını izlemek için teleferik turumuzun ardından otele transfer oluyoruz.



7 Gün: LA PAZ - ARICA

Kahvaltımızın ardından Arica’ya doğru yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde 16. yüzyıldan kalma, koloniyal dönemden kalma Cuarahuara Kilisesi’ni geziyoruz. Şili sınırında aracımızı değiştirip, yolumuza devam edeceğiz. Yol üzerinde kısa fotoğraf molaları vereceğiz. Akşam saatlerinde Arica’ya varacağız ve otelimize yerleşeceğiz.



8 Gün: ARICA - SANTİAGO DE CHİLE

Kahvaltı sonrasında, havalimanına transfer oluyoruz.Yaklaşık 2,5 saatlik uçun ardından Santiago De Chile’ye varacak ve şehir turumuza başlayacağız. Tarihi şehir merkezi, Casa De la Moneda, Plaza de Armas göreceğimiz yerler arasında olacak. Turumuz sonrası otelimize yerleşiyoruz ve serbest zaman.



9 Gün: SANTİAGO DE CHİLE

Kahvaltının ardından rengarenk bir liman kenti olan Valparaiso’ya doğru yola çıkıyoruz.Yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğun ardından Valparisio’ya varıyor ve şehri tanımaya başlıyoruz. Şehir turunun ardından Vine Del Mar’a gidiyoruz. “Bahçe Şehir” olarak geçen bu şehirde bir çok çiçek bahçesi mevcuttur.Keyifli gezilerin ardından Santiago De Chile’ye dönüyoruz.

 



10 Gün: SANTİAGO DE CHİLE - PARİS

Kahvaltı sonrası havalimanına transfer olacağız. Pasaport işlemlerini gerçekleştirip, Air France uçağı ile saat 16:30’da Paris’e uçuyoruz. Geceyi uçakta geçiyoruz.



11 Gün: PARİS – İSTANBUL

Air France hava yolları ile İstanbul'a hareket.



12 Gün: İSTANBUL

İstanbul'a varışımızın ardından turumuzun sonu.Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle.



13 Gün: OTELLER

ÖRNEK (vb.) OTELLER

LİMA

CUZCO

PUNO

 

LA PAZ

 

ARİCA

 

SANİTAGO DE CHİLE

3***Arawi Miraflores Express Hotel  vb.

3*** Munay Wasi Inn Hotel.

3*** Xima Puno Hotel vb.

 

 

3*** Presidente Hotel vb.

 

 

4**** Diego de Almagro vb.

 

 

3*** Presidente Hotel vb.

 

 



14 Gün: GENEL BİLGİLER

Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.
Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.
*işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır
Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 11 Kasım  Perşembe  saat: 02.00

    11 Kasım AF 1391 İstanbul  05.05 -                     Paris  06.50

    11 Kasım AF 480    Paris  13.10 -                          Lima 19.40

    20 Kasım AF 401    Santiago De Chile  16.30 -     Paris  10.35 +1 (Varış 21 Kasım Pazar)21 Kasım AF 1390 Paris  22.40 -                          İstanbu 04.10 +2 (22 Kasım Pazartesi


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur1444.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 19.04.2024 19:12 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.