KENYA`DA SAFARİ 2019 OCAK Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Nairobi

Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Türk Hava Yolları`nın kontuarında saat 17:00’de buluşma. Check-in ve pasaport işlemleri sonrası saat 19:50’de Türk Hava Yolları`nın TK 607 tarifeli seferi ile Nairobi’ye hareket.



2 Gün: Nairobi

Uzun bir uçuşun ardından saat 02:25’de Nairobi’ye varış. Pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından otelimize transfer. Odalara yerleşmenizin ardından dinlenmeniz ve şehri keşfetmeniz için serbest zaman. Geceleme otelinizde.



3 Gün: Nairobi - Masai Mara

Otelde alınacak kahvaltı sonrası en gözde doğal parklardan Masai Mara’ya gidiyoruz.Yaklaşık 6 saat sürecek keyifli yolculuğun ardından otelimize varıyoruz.Odalara yerleşmenin ardından safarimiz için otelimizden ayrılıyoruz.Big 5 olarak adlandırılan gergedan, fil,aslan,manda ve leoparyaşam alanları içerisinde göreceğiz.Keyifli bir okadarda hayretlere düşürecek gezimizin ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.



4 Gün: Masai Mara

Sabahın ilk ışıkların aldığımız kahvaltının ardından safarimizi yapıyoruz. Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak Masai Mara’nın sizi büyüleyecek görüntüsünü havadan görme imkanı bulacağınız Balon Safari ’ye katılma imkanı.Akşam yapacağımız safarinin ardından otelimize dönüyoruz.Geceleme otelinizde.



5 Gün: Masai Mara – Lake Nakuru

Kahvaltı sonrası otelden çıkış işlemlerimizin ardından flamingolara ev sahipliği yapan Lake Nakuru’ya gidiyoruz.Yaklaşık 5 saat sürecek olan keyifli yolculuğumuzun ardından Lake Nakuru’ya varıyoruz.Otelimize transfer olduktan sonra odalara yerleşmemizin ardından güneş batarken flamingoların adeta pembeye boyanmış izlemini verdiği göl çevresinde keyifli zaman geçiriyoruz.Geceleme otelimizde.



6 Gün: MASAİ MARA – NAİROBİ

Sabah kahvaltısının ardından otelden ayrılıyor ve Nairobi’ye hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğumuzun ardından Nairobi’ye varıyoruz ve Ardından öğle yemeğimizi otelde alıyoruz ve otelimize yerleşiyoruz. Kısa bir dinlenmenin ardından panoramik şehir turu yapıyoruz. Turumuz esnasında;  belediye binası, Kenyatta International Konferans Merkezi, Nairobi Market, Ulusal müze ve yılan parkı panoramik olarak  görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeğini yerel restoranda alıyoruz ve sonrasında otelimize dönüyoruz.



7 Gün: NAİROBİ – İSTANBUL

Erken saatte otelden ayrılıp havalimanına transfer olacağız.Check-in işlemlerinin tamamlanması ve pasaport kontrolünün ardından saat 05:45’te Türk Havayollarının  TK 608 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a hareket ediyoruz. (21 Mayıs tarihli turda saat 05:00’te Türk Havayollarının  TK 608 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a hareket ediyoruz).Varışımız yerel saat ile 12:35’te (21 Mayıs tarihli turda varışımız yerel saat ile 11:30’da).Turumuzun sonu, bir sonraki turumuzda görüşmek üzere.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    Nakuru Gölü Ulusal Parkı’nda pembe flamingolar başta olmak üzere birçok kuş türünü tanıyacak bunun yanında muhteşem doğa ile başbaşa kalacağız.

    Masai Mara Ulusal Parkı’nda “Beş Büyük” diye adlandırılan aslan, leopar, fil, gergedan ve buffaloları görme imkanı yakalayacağız.

    Aberdare Milli parkında safarimiz esnasında leopar, savan fili, antiloplar,bufalolar, zeytin babunları görme fırsatımız olacak.

    Her safarimizde ayrı ayrı unutulmayacak kareler yakalama şansımız olacak ve hafızalarımızdan silinmeyecek doğal güzellikler göreceğiz.

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    En az on gün önce Sarı Humma aşısı olun.Size verilen karneyi yanınızda bulundurun.Doktorunuza danışarak seyahatten belli bir süre önce sıtmaya karşı ilaç alın ve bu ilacı seyahatinizde bir süre daha kullanmaya devam edin.Otel ve restoranlarda öğle&akşam yemeklerinde sağlığınızı etkileyecek herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyoruz.Seyahatte musluk suyu içmeyin ve ilk kez sizin açacağınız şişe suyu için.

    Vize Bilgileri

    Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini 50 ABD Doları karşılığında Kenya sınır kapılarında alabilirler. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Nairobi arası uçuş 6 saat 35 dakika, Nairobi – İstanbul arası uçuş ise 6 saat 20 dakika sürmektedir. Uçuşlarda herhangi bir aktarma yoktur.

    Para Birimi

    Kenya para birimi Kenya Şilini’dir.1 Euro yaklaşık 110 Şilin,1 USD yaklaşık 85 Şilin eder.Yanınızda USD bulundurun ve bunun da küçük birimlerini taşıyın. USD’nin 2000 yılından sonra basılmış olmasına dikkat ediniz.2000 yılından önce basılmış USD’ler bozdurulamıyor veya düşük kurdan bozduruluyor.

    Saat Dilimi

    Türkiye-Kenya arasında +1 saat farkı vardır.TR’de saat 12.00,Kenya’da 13.00

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılır.Bazı bölgelerde iletişim sıkıntılı olabilir

    Kıyafet ve Gerekli Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Safariler için rahat ve doğaya uygun renklerde kıyafetler giymenizi, parlak renklerden çok açık renkli kıyafetlerden kaçınmanızı öneririz.

    Yemek Kültürü

    Gideceğimiz yerlerde bulunan lüks restoranlar, yerel Afrika yemeklerinden daha çok Avrupa ve Asya mutfağından; etin yoğunlukla kullanıldığı mönü seçenekleri sunmaktadırlar. Yemeklerden sonra tatlı yerine meyve ve kahve sunulmaktadır.

    Elektrik

    Kenya’da 240 voltluk elektrik akımı var. Prizler İngiltere’deki gibi üç adet dikdörtgen uçtan oluşuyor.Kenya’ya gitmeden önce, orada aletlerinizi sorunsuz şekilde kullanmak için uygun bir dönüştürücü ve fiş adaptörü almalısınız.

    Alışveriş

    Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Bunun haricinde pek fazla alınabilecek şeyler bulunmamaktadır.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur165.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 18.04.2024 12:56 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.