COTE D`AZUR 2018 YAZ Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – MARSILYA - NICE

Kalkıştan iki saat önce Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma ve Pegasus Havayolları uçuşu ile saat 03:45 ‘te Marsilya’ya hareket ve sabah 06:05’te varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüsümüz ile Nice’e hareket. Varışı takiben Nice Şehir turumuz başlıyor. Turumuz, ünlü yürüyüş caddesi Promenade des Anglais ile başlıyor. Daha sonra Nice Limanı, eski Nice bölgesi, Massena Meydanı, Çicek Pazarı, Adliye Sarayı görülecek yerler arasındadır.



2 Gün: NICE ( St. PAUL- CANNES / MONACO-MONTECARLO )

Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz için ekstra gündüz St Paul ve Cannes akşam ise Monaco&Monte Carlo turu.



3 Gün: NICE – AIX EN PROVENCE

Sabah kahvaltısı sonrası sanat ve ışığın kenti olarak adlandırılan Aix En Provence’a hareket. Varışı takiben yapılacak panoramik şehir turunda ; 4 Yunus çeşmesi, Rahipler çeşmesi Albertas ve Cardeurs Meydanları, Saint Sauveur Katedrali, Cours Mirabeau gibi şehrin önemli noktaları ve yapıtları görülecek yerler arasındadır.



4 Gün: AIX EN PROVENCE - MARSILYA – ISTANBUL ( ARLES – St. REMY – AVIGNON )

Sabah kahvaltısının ardından Rehberimizin bildireceği saatte havalimanına transfer ve Pegasus Havayolları uçuşu ile saat 23:00’de İstanbul’a hareket ve turumuzun sonu. Dileyen misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek Arles, St.Remy, Avignon, Marsilya turu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

                                                 SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Fransa’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz

    Vize Bilgileri

    Umumi Pasaport sahibi iseniz, Fransa’ya girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde  vize almaları gerekmemektedir.

     

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Nice  arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 3 saat 10 dakikadır  saattir. Nice – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 2 saat 55 dakikadır.

    Para Birimi

    Fransa’da para birimi Euro’dur (EUR). Bir çok yerde kredi kartı geçmektedir.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile Fransa arasında 2 saat fark bulunmamaktadır. Türkiye’de saat 15.00 iken Fransa’da 13.00’dır

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet ve Gerekli Eşyalar

    Yaz sezonunda gidilecekse Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    Yemek Kültürü

    Akdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin bolca yetişen ürünlerdir. Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine bolca sahip olduklarındandır. Mutfaklarında her türlü yiyecek bulunur. İçki de çok içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar. Ayrı bir meze kültürü gelişmiştir denebilir. Yemek konusunda Türklerin yemek konusunda zorluk çekeceği bir ülke değildir.

    Elektrik

    Fransa’da elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    Alışveriş

    Fransa’da alışveriş denilince ilk akla gelen yeme-içme olacaktır. Giyim, teknoloji konusunda Türkiye’den üstün olmadığı için bu tip alışverişleriniz için boşuna hamallık etmemenizi öneririz. Hediyelik eşyaları kendinize ve sevdiklerinize alabilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur1761.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 24.04.2024 06:36 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.