SLAVRUPA TÜM 2018 GRZ-KSC Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - GRAZ – HALLSTATT – SALZBURG

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde saat 04:30’da hazır bulunulması. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1461 sefer sayılı uçuşu ile 07.25’de Graz’a hareket ve yerel saat ile 08.30’da Graz’a varış. Varışımıza istinaden Graz panoramik şehir turu. Turumuzda esnasında; Old Town (Eski Şehir), Hauptplatz (Ana Meydan), Schlossberg tepesi, Mur nehri, Saat kulesi, Eggenberg sarayı, Barok ve Gotik tarzın hakim olduğu, İtalyan mimarlar tarafından tasarlanmış kırmızı çatılı ve tarihi binalar panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Graz turumuz sonrasında, yol üzerinde düzenlenecek olan Hallstatt panoramik turumuz için hareket ediyoruz. Hallstatter gölü kıyısındaki bu şirin yer, sizi gördüğünüz anda etkisi altına alacak. Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve her köşesi size yaşam ilhamı verecek olan köy; zengin tarihi ve gelenekleri sayesinde geniş bir kültürel ve sportif etkinlik yelpazesine sahiptir. Eşsiz manzarası, nefes kesen dağları ve doğal güzellikler arasında serbest zaman ve fotograf molası veriyoruz. Turumuz sonrasında Salzburg’a hareket. Varışımıza istinaden Salzburg panoramik şehir turu. Turumuz esnasında; OldTown, Mozart`ın Evi, Salzburg Müzesi, Festung Hohensalzburg Kalesi, Salzburg Katedrali, Mirabell Sarayı, Doğa Tarihi ve Teknoloji Müzesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Salzburg otelimize transfer.Geceleme otelinizde.



2 Gün: SALZBURG – BAVYERA (PASSAU) – PRAG(ORTA ÇAĞ GECESİ)

Kahvaltının ardından Prag’a hareket ediyoruz.Yol üzerinde panoramik olarak düzenlenecek Bavyera  (Passau) turumuzu gerçekleştiriyoruz. Romantik yol ve Masal yolu diye bilinen bu bölge, alçak tepeler, geniş ovalar ve yemyeşil ormanlarla kaplıdır. Bavyera’nın güneyinden başlayan Alman Alpleri ile Avusturya Alpleri arasında yer alan bu bölgede ayrıca Ren ve Tuna ırmakları yine burada doğmaktadır. Bin yılı aşkın tarihi, kültürel mirası, olağanüstü yemyeşil doğası, rengarenk evleri ve adeta bir ressamın tuvalinden çıkmış sokakları yakından görme olağanı bulacağız. Sonrasında Bavyera eyaletinin en önemli Ortaçağ kentlerinden biri olan Passau’ya hareket ediyoruz. Passau, Tuna nehri ile beraber güneyden Inn, kuzeyden Ilz nehirlerinin ortak birleşme noktasında kurulmuştur. Dağlık bir alanda yer alan şehir, Ortaçağ mimarisi ile birçok sokak, dik kordonu, ve güzel manzaralarını içinde barındırmış ve Ortaçağ’dan bu yana çok iyi korunmuştur. Turumuzda; Tuna nehri, Inn nehri, Ilz nehri, St. Stephen’s katedrali ve Altes Rathaus (Old Town Hall) göreceğimiz yerler arasındadır.  Tur sonrası Prag panoramik şehir turu için hareket. Turumuzda, Tin Kilisesi, Prag Kalesi, şehrin göz alıcı sembollerinden biri olan St.Vitus Katedrali, Prag’ı Bohemia`nın başkenti yapmış Kral IV. Charlesadına yapılmış olan Charles köprüsü , Eski şehir meydanı ve Dünya’nın en eski çalışan saat olma özelliği ile bilinen Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek ‘’Orta Çağ Gecesi yemekli, içecekli, müzikli eğlence turu’’ (60 Euro).Tur sonrası otelimize transfer.Geceleme otelinizde.



3 Gün: PRAG (KARLOVY VARY & DRESDEN)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek ‘’Karlovy Vary & Dresden turu’’ (100 Euro). Kaplıca ve festivaller ile ünlü ve aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karlovy Vary’de keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz. Çek cumhuriyetinin en önemli ve Dünyaca ünlü kaplıcalara sahip turistik şehirlerinden biri olan Karlovy Vary; Mustafa Kemal Atatürk, Karl Marx, Sigmund Freud, Hitler, Beethoven ve Mozart gibi bir çok ünlü ismin uğrak yeri olmuştur.İmparator Karl IV. tarafından kurulan şehrin ismi ‘’Kralın Banyosu’’ anlamına gelmektedir. Turumuzun ardından Dresden e hareket.Turumuzda Fraunkirche, Zwinger Sarayı, Bruhl terası, kral yolu, Elbe Nehri ve Martin Luther heykeli görülecek yerler arasındadır.Tur sonrası otelinize hareket, geceleme otelde.



4 Gün: PRAG – VİYANA (CESKY KRUMLOV)

Kahvaltının ardından Viyana’ya hareket. Arzu eden misafirlerimiz ile yol üzerinde ekstra olarak düzenlenecek‘’Cesky Krumlov turu ‘’ (35 Euro). Cesky Krumlov; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Bohemya’nın incisi olarak adlandırılan , Ortaçağ izlerini taşıyan küçük ve şirin bir kasabadır. Turumuzun ardından Viyana’ya hareket. Viyana’ya varışımıza istinaden, Viyana panoramik şehir turu. Turumuzda; Opera, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater, Holfburg ve Müzeler bölgesi görülecek yerler arasındadır. Viyana’ya varışımıza istinaden panoramik şehir turu. Turumuz esnasında;Opera, Üniversite,Parlemento Binası,Tiyatro, Prater, Holfburg ve Müzeler bölgesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır.Tur sonrası otelimize transfer.Geceleme otelinizde.



5 Gün: VİYANA(SEEGROTTE YERALTI GÖLÜ-MAYERLİNG, LİCHTENSTEİN ŞATOSU, BADEN ŞEHRİ-VİYANA GECESİ)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan ‘’Seegrotte Yeraltı Gölü-Mayerling, Lichtenstein Şatosu, Baden şehri turu ‘’ (55 Euro). Nazi Almanyası’nın 2. Dünya savaşında ilk jet fabrikası olarak da kullandığı Avrupa’nın en büyük yer altı gölü olan Seegrotte’de; Şaşırtıcı, sürprizlerle dolu, öğretici, esrarlı, hüzünlendirici bir şekilde yeraltında mavi bir yolculuk yapıyoruz. Bir dağın içindeki gölün üzerinde yapacağınız yolculukta madencilerin ve savaş esirlerinin yaşadıklarını farklı bir açıdan keşfetme olanağı buluyoruz. Sonrasında, Viyana’nın muhteşem ormanlarından geçerek, Beethoven`in 9. Senfonisi`ni bestelediği ve Dostoyevski’nin Kumarbaz isimli romanının konusunun geçtiği, kaplıcalar ve tabiat şehri Baden şehir turumuzu yapıyoruz. Heiligenkreuz Crosse manastırı,Schönbrunn sarayının bahçesi ve Hundertwasser evi, Lichtenstein Şatosu’ nu görüyoruz. Tur sonrası otelimize transfer.Akşam arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Viyana Gece turu (25 Euro) ve / veya Viyana Operası (55 Euro)turuna katılabilirler.Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



6 Gün: VİYANA - BUDAPEŞTE (BRATİSLAVA - TUNA NEHRİ)

Kahvaltının ardından Budapeşte’ye hareket. Arzu eden misafirlerimiz ile yol üzerinde ekstra olarak düzenlenecek ‘’Bratislava’’ turu. (30 Euro). Slovakya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Bratislava panoramik şehir turumuz esnasında; Bratislava Kalesi, Büyük Meydan, eski Bratislava bölgesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrasında Budapeşte’ye hareket, varışa istinaden Budapeşte panoramik şehir turu. Tur esnasında; Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Opera, Kahramanlar Meydanı panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek ‘’Tuna Nehri tekne gezisi turu’’ (35 Euro). Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



7 Gün: BUDAPEŞTE (ÖĞLE YEMEKLİ ESTERGON & VİSEGRAD & SZENTENDRE) – (ÇİGAN GECESİ)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan ‘’Estergon & Visegrad & Szentendre turu’’ (45 Euro). Turumuz esnasında Estergon Katedrali ve Osmanlı izlerini taşıyan kaleyi görüyoruz, sonrasında termal bir şehir olan Visegrad’ta görkemli av şatosu ve muhteşem doğa manzarasına tanık oluyoruz. Öğle yemeğimiz sonrasında; sanatçılar şehri Szentendere’ye gidiyoruz. Şehir tarihi dokusu ve Tuna Nehri kıyısındaki eşsiz manzarasıyla bizleri bir masalsı bir yolculuğa çıkarıyor.  Fotograf ve hediyelik eşya için serbest zaman sonrasında otelimize transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan yemek ve içeceklerin dahil olduğu ‘’Çigan Gecesi turu’’ (55 Euro). Bu turumuzda Macar dansı ve müziğinin keyfini çıkartacak eğlenceli bir akşam geçirebileceksiniz. Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



8 Gün: BUDAPEŞTE - EGER - İSTANBUL

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve panoramik Eger şehir turumuz için hareket. Eger; filmlere konu olmuş kahramanlıkların yazıldığı bir kale, üstündeki katedral ve kale surları ile yıllara meydan okumuş, hem Türk tarihi hem de Macaristan tarihinde çok önemli dönemlerin yaşandığı bir şehirdir. Eger turumuz sırasında; Kalesiyle, savaşçı kadınlarının anıtı, Dabo Istvan meydanı, bizim için önem taşıyan şehrin simgelerinden biri olmuş ayakta kalan camisiz tarihi minaresi ve Osmanlı anısında bir dostluk parkı ve tarihi kişilik Evliya Çelebi heykeli göreceğimiz yerler arasındadır.Tur sonrası Kösice havalimanına hareket.Bilet ve bagaj işlemleri sonrası Türk Havayolları’nın TK 1203 sefer sayılı uçuşu ile saat 20.30’da İstanbul’a hareket.Yerel saat ile 23.25’te varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

      Avantajlı ekstra geziler A paketi

    Cesky Krumlov (35 Euro) + Karlovy Vary  (100 Euro) + Bratislava (30 Euro) +Tuna Nehri tekne turu (35 Euro)

     200 Euro yerine indirimli 130 Euro !!!

     

    Avantajlı ekstra geziler B paketi

    Cesky Krumlov (35 Euro) + Karlovy Vary & Dresden (100 Euro) + Bratislava (30 Euro) +Tuna Nehri tekne  (35 Euro) + Estergon Visegrad & Szentendre (45 Euro) + Seegrotte Yeraltı Gölü-Mayerling, Lichtenstein Şatosu, Baden şehri (45 Euro)

    290 Euro yerine indirimli 225 Euro !!!  


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur1814.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 19.04.2024 16:43 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.