KÜBA TURU Tur Programı

Türk Hava Yolları ile

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – HAVANA - VARADERO

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından saat 02.25’te Türk Havayolları’na ait TK183 sefer sayılı uçak ile Havana’ya hareket ediyoruz. 13 saat 50 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından yerel saat ile 08.10’da Havana Uluslararası Jose Marti Havalimanı’na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile Varadero’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Varadero’daki herşey dahil otelimize yerleşiyoruz. Uçuşumuzun yorgunluğunu Dünyaca meşhur Varadero plajlarında ve denizinde atıyoruz. Konaklama otelimizde.



2 Gün: VARADERO

Kahvaltının ardından her şey dahil konseptindeki otelimizde tüm gün deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracağız. Öğle ve akşam yemekleri otelimizde. Konaklama otelimizde. 



3 Gün: VARADERO - HAVANA

Kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ve Havana’ya dönüyoruz. Havana’ya varışımız ile birlikte şehir turumuza başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Tur sonrası otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Konaklama Havana’daki otelimizde.



4 Gün: HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan “öğle yemekli Benzersiz Havana (115 Usd)  turumuza katılabilirler. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemek sonrası turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliğimiz olan; Kübalı sanatçıların canlı ritmleri ve salsa dansları eşliğinde, Akşam yemeğini de alacağınız unutulmaz Küba Gecesine (105 Usd) katılabilirler. Konaklama otelimizde.



5 Gün: HAVANA-TRINIDAD

Kahvaltı sonrası tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak düzenlecek olan Trinidad, Cienfuegos ve Santa Clara (185 Usd)  (1 gece-2 gün/2 öğle yemeği dahil) turumuza katılabilirler. Öncelikle Küba’nın en güzel şehirlerinden olan Cienfuegos’a doğru yola çıkıyoruz. 1819 yılında Fransız yerleşimciler tarafından kurulan 2005 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmış bu güzel şehir Cienfuegos’u geziyoruz. Sonra Trinidad’a doğru yola çıkacağız. Trinidad’a varınca bu tarihi, sevimli şehri gezeceğiz. Akşam saatlerinde şehrin meydanında Küba’lı müzisyenlerin ve dansçıların performanslarını izleme ve dinleme şanşına sahip olacaksınız. Konaklamamızı casa denilen yerel halkın evlerinde yapıyoruz. (Konaklama yapılacak evlerde her odaya ait özel banyo ve tuvalet mevcuttur!)



6 Gün: TRINIDAD - HAVANA

KKahvaltının ardından serbest zaman. Trinidad opsiyonel turuna katılan misafirlerimiz, ise Santa Clara’ya doğru yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden gerçekleştireceğimiz Küba Devrimi esnasında en çetin savaşlara sahne olan Santa Clara gezimizde, Che Guevara’nın 37 arkadaşı ile birlikte ebedi istirahatinde bulunduğu Anıt Mezarı ve Zırhlı Tren göreceklerimiz arasında olacak. Sonrasında Havana’ya dönüyoruz.



7 Gün: HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan yemekli Vinales Vadisi ve Pinar del Rio (115 Usd) turumuza katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Vinales Şehir merkezini, tütün tarlalarını, yerel tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında vadinin ortasında bulunan restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya geri dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek olan yemekli Cabaret Parisien  Show (100 Usd) turumuza katılabilirler. Tur sonrası otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.



8 Gün: HAVANA – İSTANBUL

Kahvaltının ardından havaalanına transfer. Türk Havayollarına ait TK183 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.30’da Istanbul’a uçuş. Uçuşumuz Karakas stoplu olacaktır. Yaklaşık olarak 1 saatlik bir bekleme olacaktır ve uçaktan İstanbul’a kadar inmeyeceğiz. Yeni güne uçakta gireceğiz...



9 Gün: İSTANBUL

Sabah saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



10 Gün: BİLGİ

Havalimanı buluşma saati, uçuştan 2sa 30dk önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

*işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

İç hat bağlantı farkı

İzmir & Ankara          Kişibaşı                       Tek Yön: 65 Usd        Gidiş-Dönüş: 130 Usd

Diğer şehirler Kişibaşı                       Tek Yön: 70 Usd        Gidiş-Dönüş: 140 Usd

İç hat bağlantılar için sınırlı kontenjan bulunmakta olup, müsaitlik alınması gerekmektedir.

Bağlantı veren şehirlerin teyit edilmesi gerekmektedir.

Konfirme edilen iç hat bağlantıları 24 saat içerisinde geçerli olan en uygun iç hat uçuş için geçerlidir.

Gruplarda iç hat bağlantı fiyatları geçerli olmayabilir. Özel fiyatlarımızı sorunuz.



11 Gün: OTELLER

VARADERO

HAVANA

4****Memories Varadero vb.

 

4**** Memories Miramar Havana vb.

 

 


12 Gün: UÇUŞ DETAYLARI

UÇUŞ DETAYLARI

 

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 10 Mayıs Pazartesi saat 23:00  

11 Mayıs Istanbul (IST) – Havana    02:25 – 08:35

18 Mayıs Havana – Istanbul (IST)    09:30 – 10:00+1 (Ist’a varış 19 Mayıs)

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 16 Temmuz Cuma saat 23:00  

17 Temmuz Istanbul (IST) – Havana  02:35 – 08:05

24 Temmuz Havana – Istanbul (IST)  09:35 – 08:25+1 (Ist’a varış 25 Temmuz)

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 29 Aralık Çarşamba saat 22:30  

30 Aralık Istanbul (IST) – Havana  02:10 – 07:45

06 Ocak  Havana – Istanbul (IST)  09:15 – 10:00+1 (Ist’a varış 07 Ocak)



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

     

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    Küba girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    İstanbul                      Q        Havana                       Â 12 sa 30 dk

    Havana                       Q        İstanbul                      Â 16 sa 35 dk

    Havana – İstanbul uçuşu Karakas stoplu olacaktır. Karakas’ta bekleme süresi 1 saat, 35 dakika olup uçaktan inilmeyecektir.

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Küba’dan puro alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor. KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro sayın alabilirsiniz. 

     


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur1989.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 17:06 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.