GÖRKEMLİ ALPLER VE 5 ÜLKE 2020 Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - BASEL – BERN – LOZAN – CENEVRE – LYON

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup,bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları‘nın tarifeli seferi ile Basel uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Yerel saat ile varışta havaalanından çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz ve alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile Bern panoramic şehir turu için hareket ediyoruz. İsviçre’nin başkenti olan Bern, aynı zamanda tarihi dokusu nedeniyle Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır. Bern gezimizin ardından Lozan’a hareket edeceğiz. Ülkemizin Kurtuluş savaşında kazanılan zafer sonrasında  barış antlaşmasını imzaladığı yer olan Lozan’da bir çok katedral, saray ve kale bulunmaktadır. Lozan gezimizin ardından bir çok uluslararası kuruluşların merkezi haline gelen Cenevre’ye doğru yola çıkacağız. Varışımızın ardından şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Şehir turu esnasında St.Pierre Katedrali, Cenevre’nin simgesi olan ve 140 metreye kadar yükselen Jet d’Eau fıskiyesi ve Reform Anıtı görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Lyon’da bulunan otelimize transfer olacağız. Konaklama otelimizde.



2 Gün: LYON – TORİNO

Kahvaltının ardından check out işlemlerimizi yapıp, Lyon şehir turu için otelden ayrılacağız. Fransız gastronomisinin ve tarihsel olarak ipek ticaretinin de merkezi kabul edilen Lyon aynı zamanda Unesco Dünya Mirasları listesinde bulunmaktadır. Tarihi bölgeleri ve şehir düzeniyle turistlerin gözde noktalarından biri kabul edilen Lyon’da; Eski Lyon bölgesi, Romalılar tarafından kurulan Notre Dame Katedrali, duvar sanatının sergilendiği Fresque de Lyonnais binası, Belediye binası ve Place de Terraux, Opera binası, Place Bellecour meydanı  görülecek yerler arasında yer almaktadır. Tur bitimi Torino’ya doğru hareket ediyoruz. Alpler ile çevrili olan Po Nehri'nin sol kıyısında konumlanan Torino, Alplerin başkenti ve İtalya’nın otomobil başkenti olarak ifade edilmektedir. Şehir turu esnasında Po Nehri ,Palazzo Reale , Piazza Castello , San Lorenzo Kilisesi, Via Po ve Via Roma göreceğimiz önemli yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer olacağız.Konaklama otelimizde.



3 Gün: TORİNO – MİLANO

Kahvaltının ardından sanat, ticaret ve modanın başkenti sayılan Milano’ya doğru hareket edeceğiz. Milano’ya varışımızın ardından Milano şehrinin simgesi sayılan Duamo katedralini göreceğiz. Galleria, Scala Meydanı ve Fortezza’da Milano’da görülecek olan yerler arasındadır. Tur bitimi serbest zaman ve ardından otelimize transfer olacağız. Konaklama otelimizde.



4 Gün: MİLANO – COMO – LUGANO – MİLANO

Kahvaltının ardından Como & Lugano Gölleri için otelimizden ayrılacağız. Gezimize öncelikle İtalya’nın en büyük üçüncü gölü olması özelliği ile Como Gölü’nden başlayacağız. Alplerin eteklerinde bulunan buzul kökenli bu göl “Y” harfine veya lades kemiğine benzetilerek yıl boyunca oldukça fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır.  Yeşil ve mavinin buluştuğu bu doğa harikası Como Gölü’nün etrafında kısa bir gezinti yaparak fotoğraf molası veriyoruz. Şirin kasabalarıyla ünlü bu şehirde Como ve Lecco kasabaları, Piazza Cavour ve 14. Yüzyıl'dan kalma Duoma göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Lugano’ya hareket ediyoruz. İsviçre sınırları içerisinde yer alan doğa harikası ve eşsiz manzarası ile bizi kendine hayran bırakacak Lugano Gölü etrafında panoramik gezimizi yaparak fotoğraf molası veriyoruz.Tur bitimi serbest zaman.Rehberimizin belirleyeceği saatte Milano’da bulunan otelimize transfer olacağız. Konaklama otelimizde.



5 Gün: MİLANO – VADUZ – FRIEDRICHSHAFEN – ZÜRİH

Kahvaltının ardından Avrupa’nın en zengin ülkelerinden biri olan; Liechtentein’a hareket ediyoruz. Başkent Vaduz’a varışımıza istinaden masallardaki gibi görünüme sahip 12. yüzyılda inşa edilmiş Vaduz Kalesi ve Şatosu, şehrin en önemli müzeleri, parlamento binası, hediyelik eşya dükkanları, restoran ve kafelerinin yer aldığı Stadtle Caddesini görüyoruz. Tur bitimi serbest zaman, rehberimizin belirleyeceği saate Vaduz’dan ayrılıp, Friedrichshafen üzerinden Zürih’e hareket ediyoruz. Zürih’e varışımıza istinaden panoramik şehir turu yapıyoruz. Zürih panoramik şehir turumuzda Fraumünster Kilisesi, Grossmunster Kilisesi, İsviçre Ulusal Müzesi, Opera Binası, Zürih Gölü, Saat Kulesi, Eski Lonca Evleri, Zurich Altstadt (Eski Şehir) ve dünyaca ünlü mağazalarla çevrelenmiş hareketli ve renkli bir havası olan Bahnhofstrasse Caddesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer olacağız. Konaklama otelimizde.



6 Gün: ZÜRİH – BASEL – MULHOUSE – BASEL

Kahvaltının ardından Basel’e hareket ediyoruz. Basel dar sokakların açıldığı meydanların, çiçeklerle bezenmiş balkonların olduğu binalarıyla sizi büyüleyecek. Şehrin en eski yerleşim merkezi Altstadt, Rönesans pencereleri ve altın çanla süslenen belediye binası, 500 yıllık kırmızı binasıyla Marktplatz, Fransa, İsviçre ve Almanya’yı olduğunuz yerden izleyebileceğiniz muazzam bir manzara Dreilaendereck, dokuz ayrı mekanik çeşmenin olduğu bu yapı, Tinguely-Brunnen, 1226 yılında Rhein Nehri üzerine yapılmış şehrin en iyi manzarasına sahip tarihi merkezi orta köprü Mittlere Rheinbrücke ve Rhein Nehri’nin batı kesimi küçük Basel, kırmızı kumtaşı rengiyle şehrin simgesi Munster Katedrali görülecek yerler arasındadır.Tur bitimi serbest zaman.Rehberimizin belirleyeceği saatte Basel’da bulunan otelimize transfer olacağız.Konaklama otelimizde.



7 Gün: BASEL – COLMAR – STRASBOURG – BASEL (ALSACE)

Kahvaltının ardından İlk olarak masal diyarı Colmar kentine geçecek, Eski Gümrük Binası, Pfister evi ve Ren nehri etrafındaki rengarenk evler ile şehrin en ünlü bölgesi Petite Venise (Küçük Venedik) göreceğiz. Ren nehri ve kanallarının çevrelediği eşsiz ortamda hem damak zevkinize göre birçok lezzetli yiyecekler hem de birçok hediyelik eşya alma imkanı bulacaksınız. Gezimizin 2. durağı Alsace bölgesinin üzüm bağları ile çevrili, çiçekli balkonları, kendine has sıra sıra dükkanları, araba girmeyen parke döşeli yolları, 2. Dünya savaşından bir şekilde yara almadan kurtulmuş binaları ve şirin kafeleri ile ünlü; içinde şehrin hikayesini belgeleri ile günümüze taşıyan Dolder Müzesinin de yer aldığı kulesi ile Grimm masallarını aratmayan Riquewihr. Alsace bölgesinin en fazla ziyaret edilen köyü olan Riquewhir 1100 kişilik nüfusu ve etrafını saran üzüm bağları ile bölgenin incisi konumunda. 1291 yılında Horbourg kontları tarafından kurulan şehir, 1324 Horbourgların gününü kaybetmesi sonucu Württenberg kontlarına satıldı. 1793 yılına kadar köy kontlara ait oldu. 17 ve 18.yy’larda şarap üretimi konusunda bölgenin en güçlüsü haline geldi. Her sene Eylül ayı ortalarından itibaren başlayan Bağbozumu festivalleri Riquewhir’in cazibesini arttırıyor. Tipik Alman mimarisi yarı ahşap pastel tonlu ve çiçekler ile süslenmiş evleri, şehrin giriş kapısından yukarı doğru hafif meyilli giden bir Arnavut kaldırımlı ana caddenin ‘’Grand Rue’’ etrafını süslüyor. Turumuzun ardından Strasbourg’a hareket ediyoruz. Avrupa Birliği’nin Brüksel’den sonraki ikinci önemli şehrindeyiz. Tarihi ve kültürel olarak oldukça zengin; Gutenberg’in Rouget de Lisle'in, Hollandalı filozof Erasmus ve Alman yazar Goethe’nin kenti. Strasbourg’un tarihi şehir merkezi, Unesco Dünya Mirası Listesindeki “Grande Ile” bölgesinde. Şehir turunda göreceğimiz Notre Dame Katedrali ve diğer yerlerin çoğu nehirle çevrili bir ada içinde. Bu adanın güneybatısında ise Strasbourg'un en güzel ve ilginç semti olan Küçük Fransa (La Petite France) bulunur. Burası nehirlerin birleştiği, düzenlendiği, Rönesans döneminden kalma tarihi evler ve müzelerle dolu bir bölgedir. Tur bitimi serbest zaman , rehberimizin belirleyeceği saatte otelimize transfer olacağız. Konaklama otelimizde.



8 Gün: BASEL – FREIBURG – BASEL – İSTANBUL

Kahvaltının ardından  Freiburg’a hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden Freiburg şehir turumuzda “Bächle“, yani yolların kenarında yer alan toplam uzunluğu 15.5 km ile tüm eski şehri kaplayan küçük kanalcıklar, 116 metre yüksekliğindeki kulesiyle nerede olursanız olun görebileceğiniz Freiburger Münster (Katedral), şehirde sizi en çok şaşırtacak dünya mutfağından envayi çeşit yemeğin bulunduğu bir cennet Markthalle (Kapalı Pazar), büyük meydan Münsterplatz, eski ve yeni belediye binaları Rathausplatz, üzerinde pek çok hediyelik eşya dükkanı, mağaza zinciri, kafe ve restoranın olduğu Kaiser Joseph Caddesi, şehrin buluşma noktası Augustiner Platz, şehirde sakinliği sevenlerin meydanı Adelhauser Platz, şehrin en keyifli kafe, bar ve bira bahçelerini görebileceğiniz Gerberau görüyoruz. Tur bitiminde rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer oluyoruz.Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları‘nın tarifeli seferi ile İstanbul uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz.Akşam saatlerinde İstanbul’a varacağız.Bir dahaki keşfinizde buluşmak üzere.



9 Gün:

UÇUŞ VE BULUŞMA DETAYLARI

 

25 Mayıs – 01 Haziran 2020  (Ramazan Bayramı)

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 25 Mayıs saat 05:00   

25 Mayıs       TK 1923        İstanbul (IST) – Basel                  08:15 – 10:20

01 Haziran     TK 1926        Basel – İstanbul (IST)                  18:10 – 22:15

 

14 – 21 Haziran 2020

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 14 Haziran saat 05:00   

14 Haziran     TK 1923        İstanbul (IST) – Basel                  08:15 – 10:20

21 Haziran     TK 1926        Basel – İstanbul (IST)                  18:10 – 22:15

 

26 Temmuz  – 02 Ağustos 2020 (Kurban Bayramı)

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 26 Temmuz saat 05:00    

26 Temmuz   TK 1923        İstanbul (IST) – Basel                  08:15 – 10:20

02 Ağustos    TK 1926        Basel – İstanbul (IST)                  18:10 – 22:15

 

19 – 26 Ekim 2020

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 19 Ekim saat 05:00    

19 Ekim        TK 1923        İstanbul (IST) – Basel                  08:15 – 10:20

26 Ekim        TK 1926        Basel – İstanbul (IST)                  18:10 – 22:15

 

30 Kasım – 07 Aralık 2020

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 30 Kasım saat 05:00    

30 Kasım       TK 1923        İstanbul (IST) – Basel                  08:15 – 10:20

07 Aralık       TK 1926        Basel – İstanbul (IST)                  18:10 – 22:15



10 Gün:

ŞEHİRLER

OTELLER

Lyon

4* Novotel Lyon Bron vb.

Torino

4* Novotel Turin vb.

Milano

4* Holiday Inn Assago vb.

Zürih 

3* Hotel Zurich Airport vb.

Basel (Sausheim)

4* Golden Tulip Mulhouse Basel vb.

 

** Basel konaklaması Sausheim bölgesinde olacaktır.

** Oteller şehir merkezine 10-15 km mesafededir.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    GÖRKEMLİ ALPLER VE 5 ÜLKE

    İSVİÇRE – FRANSA – İTALYA – LİHTENŞTAYN - ALMANYA

    Basel(2) - Bern – Lozan – Cenevre - Lyon(1) - Torino (1) - Milano(2) – Como – Lugano – Vaduz – Friedrichshafen - Zürih(1) – Mullhouse – Colmar – Strasbourg – Freiburg

    *** 205 EURO DEĞERİNDEKİ TÜM EKSTRA TURLAR DAHİL ***

     

    ÖNEMLİ NOTLAR

    Neo Tur havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup,28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir.

    Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Yırtılmış, yıpranmış, veya benzeri tahribatlara uğramış pasaportlar ile seyahat edilememektedir.

    Gümrük geçişlerinde ve sınır kapılarında, pasaportunuza giriş-çıkış kaşesi basılabilmesi için, pasaportunuzda en az 6 boş sayfa olması gerekmektedir. Vize alınmış olması veya yeşil pasaport gibi vize gerektirmeyen özel nitelikli pasaporta sahip olunması, ülkeye giriş ve çıkış yapılabileceği anlamına gelmeyip, pasaport polisinin size ülkeye giriş izni vermeme veya ülkeden çıkarmama yetkisi bulunmaktadır. Neo Tur bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir.

    Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Neo Tur sorumlu tutulamaz.

    Tüm havayollarının uçuş günü ve saati ile ilgili değişiklik yapma hakkı olduğu gibi bagaj taşıma kurallarını Neo Tur yolcu bildirmeksizin değişiklik yapma hakkı bulunmaktadır.

    Uçak biletleri pasaportunuzda geçen isim/soyisim, doğum tarihi, TC kimlik numarası ve pasaport detaylarına göre kesilmektedir. Bu bilgilerin Neo Tur’un hatalı bildirilmesi durumunda Neo Tur’un bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Uçak biletlerini kendileri alarak tura katılan misafirlerimizin, grup ile aynı uçuşları kullanmadıkları takdirde havalimanı-otel-havalimanı transferlerini kullanamayacakları gibi şehir turu veya diğer turlara da katılamayabilirler. Misafirlerin bu durumda grubun oteline ulaşımları kendi sorumluluklarındadır.

    Neo Tur gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.Neo Tur,kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.

    Turumuzun gerçekleşebilmesi için minimum 20 kişi katılım şartı gerekmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, gezi hareket tarihinden 20 gün önce tur iptali bilgisi tarafınıza iletilecektir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu tutulamaz.

    3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.

    Tek kişilik odalarda yatak tipi tek kişiliktir. Çift kişilik yataklı oda müsaitlik doğrultusunda verilebilir.

    Kimi otellerde iki ayrı yataklı oda bulunmaması durumunda çift kişilik yataklı bir oda verilebilir. Çift kişilik yatak bulunmaması durumunda da iki ayrı yataklı bir oda verilebilir.

    Programda belirtilen oteller “ve benzeri” dir. Kesin otel bilgisi tur kalkış tarihinden önce bildirilecektir.

    Kimi oteller check-in esnasında kredi kartınızdan olası harcamalarınız adına belli bir miktar bloke edebilir.

    Turlarımızda kullandığımız otellerde yapılan rezervasyonlar grup rezervasyonu olup, alınacak kahvaltılar farklı bir salonda gruba özel olarak verilebilir ve standart otel kahvaltısından farklı olabilir.

    Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir.

    Farklı bir ülkede oturum izni bulunan misafirlerin vize durumlarını bağlı bulundukları konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir.

    Vize başvurularının tur hareket tarihinden en az 3 ay öncesinde yapılması tavsiye edilir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi adına başvurunuzu tur kalkış tarihinden en az 3 ay öncesinde tamamlamanızı tavsiye ediyoruz.

    Ziyaret edilen ülke Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin geçerli pasaportunuzda olması gerekmektedir.İptal edilmiş bir pasaporttaki vize geçerli bir vize dahi olsa,bu vize/pasaport ile seyahat edilememektedir.Neo Tur’un doğacak olumsuzluklardan dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    18 yaşından küçük bireylerin tek başlarına ya da anne ve babadan sadece bir tanesi ile seyahat etmesi durumunda hem anneden hem de babadan noter onaylı muvafakatname alması gerekmektedir.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2117.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 20.04.2024 14:11 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.