BÜYÜK UKRAYNA TURU (LWO-ODS) 2020 MART-AĞUSTOS ARASI Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – LVİV

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Bilet, pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK 441 Sefer sayılı seferi ile Lviv’e hareket. Lviv'e varış ve şehir turumuza başlıyoruz. Turumuz sırasında göreceğimiz yerler arasında, Lviv’in kurucusu Prens Danilo heykeli, UNESCO tarafından koruma altına alınan şehrin trafiğe kapalı meydan ve caddeleri, Opera ve Tiyatro binası ve Svaboda meydanındaki tarihi her biri farklı hikayeye sahip binaları ve tarihi kiliseler bulunuyor. Turumuzun sonrası otele transfer ve odalara yerleşme. Ardından serbest zaman.Arzu eden misafilerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Lviv El Yapımı Çikolata satış mağazası, Eczane Müzesi, Tadım ve Kahve Madenciliği İmalathanesi ve Lychakiv Mezarlığı turuna katılabilirler. Turun ardından geceleme otelimizde.

El Yapımı Çikolata satış mağazası,Eczane Müzesi, Kahve Madenciliği imalathanesi,Lychakiv Mezarlığı ve Arsenal Silah Müzesi Turu : 45 Euro (Kişi Başı)



2 Gün: LVİV

Sabah kahvaltısının ardından arzu eden misafilerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Şatolar turuna katılabilirler. Gezimiz sırasında Lviv bölgesinde 16. Yüzyıldan kalma tarihi şatolardan en önemli 3 tanesini görme imkanımız olacak, kendinizi adeta şovalyeler zamanında hissedecek ve şovalye kıyafetleri ile fotoğraf çektirme imkanına sahip olacaksınız. Şato gezilerinin ardından öğle yemeğini yine gezdiğimiz şatonun içindeki batı Ukrayna mutfağı ile ünlü restoranımızda alıyoruz. Yemekten sonra Lviv'e dönüş. Otele transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.

Şatolar Turu (Öğle Yemekli) : 60 Euro (Kişi Başı)



3 Gün: LVİV - KİEV

Sabah kahvaltısının ardından Kiev’e hareket ediyoruz. Öğleden sonra Kiev’e varışa istinaden panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Dinyeper Kıyısı'na kurulan bu şehir ismini efsaneye göre Kiy, Şek ve Horiv adlı 3 kardeşin en büyüğü olan Kiy’den almıştır. Son yıllarda devrimlerle dünya kamuoyunun gündemine gelen Kiev, aynı zamanda, Ruslar’ın tarihindeki ilk başkent olma özelliğine sahiptir. 1500 yıllık tarihi olan Kyiv, ayrıca, dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Shevchenko Bölgesi’nde yer alan ve Kiev’in en merkezi ve işlek caddesi olan 1100 Metre uzunluğundaki ünlü Kreschatik Caddesi, Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanları'nı birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahiptir. Birçok restoran ve kafenin bulunduğu Kreschatik Caddesi’nde, sokak dansçıları ve müzisyenler de kentin dinamizmini arttırıyor. Panoramik turumuzda, Kiev’in ana meydanlarını ve belli başlı tarihi binalarını göreceğiz. Ardından otele transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



4 Gün: KİEV

Sabah kahvaltısının ardından, dileyen misafirlerimizle ekstra olarak  düzenlenecek olan Mikro Minyatür Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı ve 2. Dünya Savaş müzesi turuna katılabilirler.Mikro Minyatür Müzesi’nde ancak mikroskop ile görebileceğiniz ve çoğunluğu Guinness Rekorlar Kitabına giren eserleri inceleme imkanı bulacağız. İçinde 18 kiliseyi barındıran Pecerskaya Lavra Manastırı 11. yüzyıldan kalma ve UNESCO Dünya Mirasları Listesindedir. Slav Ortodokslar için kutsal sayılan ziyaret noktalarından birisi olan bu kompleksin ruhani ve mistik havasını seveceksiniz. 2. Dünya Savaşı zaferi anısına yapılmış olan Dünya Savaş Müzesi açık ve kapalı iki bölümden oluşur. Açık bölümde Sovyet Ordusunun Afgan savaşında ve 2. Dünya Savaşı'nda kullandığı savaş uçakları, tanklar, roketler sergilenmektedir. Kapalı kısım ise 3 kattan oluşur. Burada 2. Dünya Savaşı dönemine ait orijinal halleriyle saklanmış belge ve araçları yakından görme şansı bulacaksınız.Öğleden sonra, dileyen misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek olan Kiev Metrosu & Kültür ve Alışveriş Turu’na katılabilir. Kiev’in sanat dolu metro duraklarını gezerken şaşıracaksınız. Günde yaklaşık 1.5 Milyon yolcu taşıyan bu metronun en derinindeki 105.5 metre derinlikteki metro durağını göreceğiz. Ardından Ünlü Andreyevski Yokuşu’nda hediyelik eşya alabilme şansı yakalayacağız.Dinyeper Nehri'nin manzarasını, Ayasofya Meydanı ve Kontraktova Meydanını birleştiren bu tarihi yokuş içerisinde pek çok restoran ve hediyelik eşya dükkanı bulundurmaktadır. Ardından serbest zaman ve otele transfer.Geceleme otelimizde.

Mikro Minyatür Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı ve 2. Dünya Savaş müzesi : 65 Euro (Kişi Başı)

Kiev Metrosu & Kültür ve Alışveriş Turu : 20 Euro (Kişi Başı)



5 Gün: KİEV

Sabah kahvaltısının ardından dileyen misafirlerimizle ekstra olarak Çernobil turumuz için hareket ediyoruz. 1986 yılında Dünya’nın gördüğü en büyük facialardan birine tanıklık eden bölgeyi detaylı olarak gezme imkanı bulacağız. Günümüzde tehlikenin minimuma indiği bu bölge bir açıkhava müzesi olarak binlerce turisti ağırlamaktadır. Faciadan günümüze acı hatıralar barındıran Zalesya Köyü, Kreş binası, Duga Radarları göreceğimiz önemli noktalar olacaktır. Öğle yemeğimizin ardından, hayalet şehir Pripyat’ı gezeceğiz.Hotel Polissia, Lenin Heykelleri, Pripyat Stadyumu ve meşhur Lunapark göreceğimiz önemli noktalar olacaktır. Faciaya ilk müdahaleyi yaparken hayatlarını kaybedenler anısına yapılan “Dünyayı Kurtaranlar Anıtı” ve yönetim merkezi ziyaretleri ile turumuzu tamamlamış olacağız.Turumuzunda ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Çernobil Turu (Öğle Yemekli)  : 120 Euro (Kişi Başı)



6 Gün: KİEV - UMAN - ODESSA

Sabah kahvaltısının ardından Odessa’ya doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde ilk durağımız olan Uman şehrine uğruyoruz. Uman şehri Alman Nazilerin 1.000 Yahudi çocuğu katletmesi ve Uman katliamı olarak da bilinen bir şehirdir. Ayrıca kent Hasidik Yahudiler içinde özel önem taşıyan bir yerdir. Tarikatın önde gelen liderlerinden birisi olan Rabbi Nachman (Breslov Nachman) 1820 yılında burada ölmüştür. 1768 yılında 30.000’den fazla Polonyalı ve Yahudi’nin burada katledildiği bilinmektedir. Bu sebeple Hasidik tarikatı üyeleri burada hac görevlerini de yerine getirmektedirler. Tur sonrası Odessa’ya doğru devam ediyor ve varışımıza istinaden Odessa şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ukrayna’nın güzel sahil kenti Odessa ziyaretimiz sırasında Aşıklar köprüsünü, Opera binasını, Katerina anıtını ve Potemkin merdivenlerini görme imkanı bulacağız. Şehir turumuzun ardından otelimize geçiyoruz. Ardından serbest zaman.



7 Gün: ODESSA

Sabah kahvaltısının ardından dileyen misafirlerimizle ekstra olarak Katakomblar (Yeraltı Labirentleri) turumuz için hareket ediyoruz.Katakomblar (Yeraltı Labirentleri) turumuzda şehrin altında uzunlukları binlerce kilometreyi bulan Katakombları gezme imkanı bulacağız. 200 Yıl önce inşa edilmiş bu tüneller, 2 . Dünya Savaşında Nazi işgali sırasında direnişçiler tarafından yoğunlukla kullanılmış ve adeta direnişin sembolü olmuştur. Gezimiz esnasında hem bu direnişin hem de öncesinde mağaraları kullanmış olan diğer grupların izlerini sürme imkanı bulacağız.Gezimizin ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Konyak Fabrikası (Müzesi) gezisi ve Degüstasyon (Tadım) turumuza katılabilirler. Tur esnasında Shustov Konya Fabrikasını gezip konyak yapımı ve tarihi hakkında bilgi edinme imkanı bulup, farklı konyak türlerini tadım imkanı bulacağız.Turlarımızın ardından otelimize geçiyoruz.Ardından serbest zaman.Geceleme otelimizde otelde.

Katakomblar Turu : 40 Euro (Kişi Başı)

Konyak Fabrikası (Müzesi) gezisi ve Degüstasyon (Tadım) Turu  : 30 Euro (Kişi Başı)



8 Gün: ODESSA – İSTANBUL

Kahvaltımızın ardında havalimanına transfer olacağız.THY’nin TK 466 sefer sayılı tarifeli uçuşu ile İstanbul’a hareket ve İstanbul’a varış.Bir sonraki turumuzda buluşmak dileğiyle.



9 Gün:

UÇUŞ VE BULUŞMA DETAYLARI

Havalimanı Buluşma Saati : 05:00

TK 441    İstanbul  08:05 -      Lviv               10:00

TK 466    Odessa   10:20 -      İstanbul          11:55



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    Ukrayna’nın Avrupa’ya açılan kalbi Lviv’in Unesco dünya mirasına girmiş olan masalsı sokaklarını keşfetme imkanı bulacağız.

    Lviv’de ortaçağdan günümüze kalan gotik şatoları gezme fırsatı yakalacağız.

    Devrimler şehri , Kuzeyin Başkenti Kiev’i keşfedeceğiz.

    “Hayalet Şehir” Çernobil’i gezip felaketin ayak izlerini göreceğiz.

    Odessa’nın Katakomb’larında (Yeraltı Tünelleri) İkinci Dünya savaşının izlerini sürme imkanı bulacağız.

    XLarge Paket (Opsiyonel)

    El Yapımı Çikolata satış mağazası , Eczane Müzesi, Kahve Madenciliği imalathanesi ve Lychakiv Mezarlığı

    45 €

    Şatolar Turu

    60 €

    Mikro Minyatür Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı ve 2. Dünya Savaşı müzesi Turu

    65 €

    Kiev Metrosu & Kültür ve Alışveriş Turu 

    20 €

    Çernobil turu

    120 €

    Katakomblar Turu        

    40 €

    350-€ Yerine 290-€

    Large Paket (Opsiyonel)

    El Yapımı Çikolata satış mağazası , Eczane Müzesi, Kahve Madenciliği imalathanesi ve Lychakiv Mezarlığı

    45 €

    Şatolar Turu

    60 €

    Mikro Minyatür Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı ve 2. Dünya Savaş müzesi Turu

    65 €

    Katakomblar Turu        

    40 €

    210-€ Yerine 180-€

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Ukrayna girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz

    Vize Bilgileri

    Umumi ,Hizmet veya Yeşil Pasaport sahipleri  Ukrayna ‘ya girişlerinde 30 güne kadar vizeden muaftır. Ayrıca yeni (çipli) kimlik ile de giriş yapılabilmektedir.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Lviv  arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 2 saat  5 dakikadır. Odessa-İstanbul  arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 1 saat  25 dakikadır.

    Para Birimi

    Ukrayna para birimi Grivnadır.  1 Euro : 27,5 Grivnadır.Yanınızda Euro ve Dolar bulundurmanızda fayda vardır.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile Ukrayna arasında saat farkı bulunmamaktadır.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Yaz sezonunda gidilecekse Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    Yemek Kültürü

    Çin, Arap, Türk ve Fransız Mutfaklarından etkilenmiş olan Ukrayna mutfağı, çeşitlilik açısından çok zengindir. 

    Elektrik

    Ukrayna’da elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    Alışveriş

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkanı bulunmaktadır.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur3499.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 14:32 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.