BUDVA MAYIS AĞUSTOS ARASI Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - PODGORİCA - BUDVA

İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde saat 05.00’de buluşma ve bagaj – check-in işlemlerinin ardından THY’nin TK 1085 sayılı seferi ile 08:00’de  Podgorica’ya uçuş.Yerel saatle 08.55’de varışımızın ardından Budva’ya transfer oluyoruz.Yaklaşık 1 saatlik yolculuğumuzun ardından Budva şehir turuna başlıyoruz 2500 yıllık geçmişi ile Adriyatik’in en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Budva aynı zamanda çok gözde bir tatil merkezi olarak bilinmektedir.Eski şehrin surları içinde ve Kalenin etrafından keyifli bir yürüyüşün ardından konaklama yapacağımız otelimize gidiyoruz ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



2 Gün: BUDVA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Kotor Körfezi turuna katılabilirler. Montenegro’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebileceğimiz bu turumuzda, ilk durağımız UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan ve doğal bir liman olan Kotor şehri. Kotor'da kale içinde yapılacak rehber eşliğindeki gezinin ve sunulacak serbest zamanın ardından, sonraki durağımız Perast olacak. Kotor körfezinin el değmemiş güzelliğinin keyfini, Perast'i keşfederek sürebilirsiniz. Perast sonrasında, Montenegro'nun Avrupa'ya açılan yüzü Tivat'a hareket ediyor ve Karadağ’ın Monaco’su da denilen Tivat'ın sembolü, Porto Montenegro'yu geziyoruz. Burada çeşitli lüks restoran ve kafelerde dinlenebilir ya da sahilde yürüyüş yapabilirsiniz. Turumuzun ardından Budva’ya geri dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Montenegro Turu: 40 Euro



3 Gün: BUDVA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Mostar turuna katılabilirler.Tarihe yolculuk yapacağımız bu turumuzda Bosna Hersek sınırını geçtikten sonra ilk durağımız, bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köylerinde ki. 16.yy.’da Osmanlı tarafından yapılan binaları gördükten sonra özel araçlarımızla Mostar’a doğru devam ediyoruz. Mostar’da yürüyerek yapacağımız turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında yaşanan savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmış ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır.Ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz.Öğle yemeği, alışveriş ve ihtiyaçlar için serbest zamanımızın ardından durağımız olan Blagaj’a  doğru hareket ediyoruz.Doğa ile iç içe şelalelerin olduğu bu huzur veren yer de günün yorgunluğunu atıyor ve Dünyanın dört bir yanından insanların gelip su kaynağının yanı başında ki Alperenler (Dervişler) tekkesini ziyaret ediyor ve sonrasında Budva’ya dönüş için hareket ediyoruz.Konaklama otelimizde.

Mostar - BlagajTuru : 65 Euro



4 Gün: BUDVA – PODGORİCA – İSTANBUL

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından havalimanına transferimize kadar serbest zaman.Rehberimizin belirleyeceği saatte otelimizde buluşuyor ve Podgorica Havalimanına transfer oluyoruz. Check-in işlemlerin ardından saat 20.05’de Türk Havayolları’nın TK1088 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a uçuyoruz. Varışımız yerel saat ile 22.45’de olacak. Turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

         SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Ülkeye girişte herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi otellerinde  alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

    Vize Bilgileri

    Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Podgorica arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 1 saat 15 dakikadır.  

    Para Birimi

    Montenegro Euro Bölgesi ülkelerindendir. Gezi için yanınıza Euro almanızı ve bunun küçük birimlerini de yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile Montenegro arasında -1 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Montenegro’da saat  11.00’dir.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Bölgede Akdeniz iklimi hakimdir.  Deniz, kum,güneş tatili olması sebebiyle tişört, şort, ince pantalonlar ile birlikte  mayo, şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi mutlaka yanınıza almayı unutmayın.  Bunun dışında kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, sezonuna göre akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Montenegro mutfağında Osmanlı’ya ait pek çok lezzet bulmak mümkün. Bir liman kenti olması sebebiyle deniz ürünlerini de mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.  Bununla beraber İtalyan ve Çin yemeklerinin sunulduğu restoranlarda mevcuttur. Ülke mutfağında kuzu  eti, sığır etinden çeşitli lezzetler görmek mümkündür.

     

    Elektrik

    200-220 V kullanılmaktadır. Prizler Türkiye ile aynı standarttadır.

    Alışveriş

    Şehrin Old Town bölgesinde çeşitli butik dükkanlar ve  çeşitli markaların kıyafetlerini bulabileceğiniz alışveriş merkezi bulunmaktadır. Magnetler , biblolar & süsler , deniz kabuğundan süsler , eski paralar madalyonlar şehirde bolca bulabileceğiniz hediyelik eşyalardan.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2692.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 20:46 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.