MEKSİKA&KÜBA 1 MAYIS ÖZEL 2504 Tur Programı

Air France&KLM Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – PARİS – MEXİCO CİTY // 25 Nisan 2019 Perşembe

Gece saat 01:15’de İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından 04:15’te Air France Havayolları’na ait AF1391 sefer sayılı uçak ile Paris’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 3.5 saat sürecek yolculuğun ardından yerel saat ile 07:00’de Paris’e varıyoruz. Uçak değiştirip saat 11:10’da AF178 sefer sayılı uçak ile Mexico City’ye hareket ediyoruz. Uçak yolculuğumuzun ardından yerel saat ile 16:05’te Mexico City Havalimanı’na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen otobüslerimiz ile otelimize transfer. Konaklama Mexico City’deki otelimizde.



2 Gün: MEXİCO CİTY // 26 Nisan 2019 Cuma

Kahvaltının ardından, Mexico City panoramik şehir turumuzu yapmak üzere yola çıkıyoruz. Gezimiz, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan şehrin tarihi merkezi ile başlayacak.Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı; bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali; ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional Hükümet Sarayı göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Panoramik şehir turumuz sonrası dünyaca ünlü Ulusal Antropoloji Müzesi’ni gezmek üzere yola çıkıyoruz. Kolomb-öncesi Meksika’sına ait arkeolojik ve antropolojik eserlerin sergilendiği bu müzede Güneş Taşı ve Xochipili Heykeli en çok dikkat çeken eserlerden bazılarıdır. Tur sonrası otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Teotihuacan Tapınaklar turuna katılabilirler. Milattan önce 100 yılında kurulmaya başlandığına inanılan ve Kolomb-öncesi döneme ait en büyük şehirlerden biri olan Teotihuacan turumuz esnasında, Güneş Piramidi, Ay Piramidi ve Ölüler Yolu gibi çok önemli tarihi yapıtları geziyoruz. Kimler tarafından kurulduğu ve niçin aniden terkedildiği halen açıklığa kavuşmamış bu kadim şehrin kuruluş tarihi hakkında da farklı görüşler ileri sürülmektedir. Teotihuacan kentindeki yapıların konumları, Giza’daki piramitler gibi, Orion Takımyıldızının yerdeki yansıması olacak biçimde ve aynı zamanda, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimde düzenlenmiştir.Bu büyülü mekânlarda gerçekleştirdiğimiz turumuzdan sonra özel aracımız ile Mexico City’ye dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz extra olarak Mariachi Gecesi’ne katılabilirler.Konaklama otelimizde.

Teotihuacan Tapınaklar Turu : 95 USD (Kişi Başı)

Mariachi Gecesi (Yemekli) : 75 USD (Kişi Başı)



3 Gün: MEXİCO CİTY - CANCUN // 27 Nisan 2019 Cumartesi

Otelde alacağımız erken kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer ve yerel havayolları ile Cancun’a uçuyoruz. Varışımıza istinaden otele transfer ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Chichen Itza turuna katılabilirler. Kukulkan Piramidi, Caracol, Cenote Kaplan Tapınağı ve Savaşçılar tapınağı görülecek yerler arasındadır. Gezilecek yapılar arasında en ünlüsü olan ve 2007 yılında Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri seçilen Kukulkan Piramidi’nin bu ünü kazanmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz mimarinin yapımında kullanılan bilimsel gözlemlerdir. Yüzlerce yıl önce Mayalar tarafından yapılan piramidde yer alan basamakların her biri, bir yıl içerisindeki 365 günün parçalarını temsil etmektedir. Tur sonrası Cancun’a dönüş ve denizin tadını çıkarabilmeniz için serbest zaman.

Chichen Itza Turu : 110 USD (Kişi Başı)



4 Gün: CANCUN // 28 Nisan 2019 Pazar

Kahvaltının ardından denizin ve güneşin tadını çıkarabilmeniz ve şehrin sokaklarında bir de kendi başınıza gezebilmeniz için serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak yapılacak olan Tulum & Xcaret Park & Gece Show’u turuna katılabilirler. Tulum kalıntıları, Cancun’a yaklaşık 1 saatlik mesafede olup, Meksika’da Chicen Itza ve Teotihuacan’dan sonra en çok ziyaret edilen arkeolojik alandır. M.Ö 300 ile M.S 1500 yılları arasında Orta Amerika ve Meksika sınırları içerisinde yaşamış ve tarihin en gizemli medeniyeti olan Mayaların Saray ve Tapınakları ziyaret edeceğiz. Kayalıkların üzerine inşa edilen bu yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir. Tulum sonrası Xcaret turu için devam edilecektir. Xcaret; Meksika’nın gizli cennet olan dünyanın en ünlü eko-arkeolojik parkıdır.Karayipler denizinin büyüleyici güzelliğinde kaybolup, bin yıl öncesi medeniyetlerin sihirinin etkisinde kalacaksınız. Mayaların zamanında oynanan oyunlar, su aktiviteleri, muhteşem gösterileri ile bu parkta zaman su gibi akıp gidecek. Turumuz sonrası otelinize transfer. Konaklama otelimizde.

Tulum &  Xcaret Park & Gece Show’u Turu: 210 USD (Kişi Başı)



5 Gün: CANCUN – HAVANA // 29 Nisan 2019 Pazartesi

Kahvaltının ardından havalimanına transfer. Yerel havayolları ile Havana’ya uçuyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından Havana’ya varış. Alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile şehir turuna başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Akşam Dileyen misafirlerimiz Ekstra turumuz olan; Kübalı sanatçıların canlı ritmleri ve salsa dansları eşliğinde, Akşam yemeğini de alacağınız unutulmaz geceye katılabilirler. Konaklama otelimizde.

Geleneksel Küba Müzikleri eşliğinde akşam yemeği : 105 USD (Kişi Başı)



6 Gün: HAVANA // 30 Nisan 2019 Salı

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan Vinales Vadisi ve Pinar del Rio turumuza katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Vinales Şehir merkezini, tütün tarlalarını, yerel tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında vadinin ortasında bulunan restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya geri dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz Ekstra Akşam Yemekli Cabaret Parisien  Show turumuza katılabilirler. Tur sonrası otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.

Öğle Yemekli Vinales Vadisi ve Pinar del Rio Turu : 120 USD (Kişi Başı)

Akşam Yemekli Cabaret Parisien Show : 95 USD (Kişi Başı)



7 Gün: HAVANA // 01 Mayıs 2019 Çarşamba

1 Mayıs Bayramı’nın büyük bir coşkuyla milyonlarca işçi tarafından kutlandığı Devrim Meydanı’na hareket ediyoruz ve kahvaltımızı kumanya olarak alıyoruz. Burada kutlamalara dâhil olup, insan denizinde bir damla oluyor, Küba halkının en büyük bayramını biz de yerinde yaşıyoruz. Kutlamalardan sonra dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak “öğle yemekli Benzersiz Havana Turu “ düzenlenecek. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Bu gezinin ardından ismini Fernando Hamel’den alan modern sanatçıların merkezi olan hamel sokağını göreceğiz. Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemek sonrası turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Öğle Yemekli Benzersiz Küba Turu : 105 USD (Kişi Başı)



8 Gün: HAVANA – AMSTERDAM // 02 Mayıs 2019 Perşembe

Kahvaltının ardından bu güzel şehirde tam gün serbest zamanımız var. Havana’yı bir de kendi gözlerinizle keşfettikten sonra rehberin belirlediği saatte havalimanına transfer olmak üzere buluşuyoruz. Özel aracımız ile havalimanına transfer oluyor ve saat 16:40’ta KL724 sefer sayılı KLM Havayolları uçağı ile Amsterdam’a hareket ediyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz.



9 Gün: AMSTERDAM – İSTANBUL // 03 Mayis 2018 Cuma

Yerel saat ile 08:05’te Amsterdam Havalimanı’na varıyoruz. Uçağımızı değiştirdikten sonra saat 11:40’ta KL 1613 sefer sayılı uçakla İstanbul’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 16:00’da İstanbul Havalimanı’na varıyoruz. Bir dahaki turumuzda görüşmek üzere.



10 Gün:

OTEL BİLGİLERİ

Mexico City - Hotel Casablanka 4* vb.

https://www.hotel-casablanca.com.mx/

Cancun – NYX Cancun Hotel 4* vb

https://www.nyxhotels.com

Havana - Four Points by Sheraton   4* vb.
http://www.quintaavenidahabana.com/



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    X Large Paket (Opsiyonel)

    Tehotuhacan Gezisi

     $   95,00

    Chıchen Itza Gezisi

     $   110,00

    Vinales Vadisi ve Pinar del Rio

     $   120,00

    Benzersiz Küba Turu

     $   105,00

    Tulum &  Xcaret Park & Gece Show’u turu

     $   210,00

     

     

    Toplam

     $   640,00

     

    640 $ Yerine 595 $

             

    Large Paket (Opsiyonel)

    Tehotuhacan Gezisi

     $   95,00

    Chıchen Itza Gezisi

     $   110,00

    Benzersiz Küba Turu

     $   105,00

    Vinales Vadisi ve Pinar del Rio

     $   120,00

    Toplam

     $   430,00

    430 $ Yerine 400 $

               
     

    Önemli Not: Opsiyonel tur indirimleri tura gitmeden satın alımlarda geçerlidir. Tur sırasında alınan opsiyonel turlarda herhangi bir indirim yapılmamaktadır !!!

    TURUN ARTILARI

    Yüzlerce yıl önce Mayalar tarafından inşa edilen ve Dünya Harikaları listesine giren Kukulkan Tapınağı ve Piramidi’nin de bulunduğu Chichen Itza bölgesini görme olanağı bulacağız.

    Karayip Denizi’nin berrak suları ve mercan resifleri arasında yüzlerce denizaltı canlısının yaşamını yakından gözlemlemek için dalış yapma ve yüzme şansını elde edeceğiz.

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Havana Eski Kenti ve Malecon Bulvarı boyunca gezimizi gerçekleştireceğiz. Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve El Morro Kalesi'ni görme fırsatı bulacağız.

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Vinales Vadisi'nde tütün tarlaları arasında dolaşabilir, Pinar del Rio'da Küba Purosu'nun yapımına tanık olabilirsiniz.

     

    MEKSİKA SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Meksika’da herhangi bir aşı zorunluluğu yoktur.Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Meksika : Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaport hamilleri vizeye tabidir.Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.Turizm,iş,eğitim,gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle Meksika'ya seyahat edecekler havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerini şu adresten harçsız olarak alabilmektedirler.

    https://www.inm.gob.mx/sae/publico/solicitud.html

    NOT:Meksika vizesi için,vize başvuru sahibinin pasaportunda şayet güncel ve geçerli ABD vizesi ve Japonya,İngiltere,Kanada ya da Schengen ikamet izni bulunması halinde Meksika vizesine gerek duymadan, Meksika ülkesine giriş yapılmaktadır.Bu haktan yararlanabilmek için; adı geçen ülkelere ait vize taşıyan pasaportların, Meksika’ya planlanan seyahatin bitiş tarihinden sonra da en az 6 ay geçerlilik süresi taşıdığından emin olmalısınız.Ayrıca bu ülkelere ait oturum izni sahipleri de vize olmadan Meksika’ya giriş yapar.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Paris uçuşu yaklaşık 3.5 saat, Paris – Mexico City uçuşu ise yaklaşık 12 saat sürmektedir.

    Cancun – Paris uçuşu yaklaşık 11 saat, Paris – İstanbul uçuşu ise yaklaşık olarak 3.5 saat sürmektedir.

    Para Birimi

    Meksika’nın para birimi de Meksika Pesosu’dur (MEX) ve tüm yurtdışı seyahatlerinde de olduğu gibi önceden parayı çekmenin gerekliliği ve önemini hatırlatmak gerekmektedir.

    Saat Dilimi

    Meksika ile Türkiye yerel saati arasında ise 8 saat fark vardır (Türkiye saati daha ileri olmak üzere)

     

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanabilirsiniz. Fakat iletişim ücretleri çok yüksek olacaktır.

    Kıyafet&Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Meksika’da Tortilla, Guacamole, Nachos gibi yemeklerin tadına varabileceksiniz.Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Meksika'da 120 voltluk elektrik akımı var.Fişleri ise 2 düz uçtan oluşur.Aynı Amerika'dakiler gibi.Türkiye'den götürdüğünüz elektrikli ve elektronik aletleri Meksika'da sorunsuz bir şekilde kullanmak isterseniz bir fiş adaptörü ve voltaj dönüştürücü almanız gerekli.

    Alışveriş

    Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Ayrıca tekilanın anavatanı olan Meksika’dan bu ürünü de alabilirsiniz.

     

    KÜBA SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Küba’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Küba vizesi pasaporta yapıştırılmaz, ayrı bir belge olarak verilir. Ülkeye giriş ve çıkışlar bu belge üzerine damgalandığından pasaportunuzda görünmez. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağınız seyahatlerde sorun yaşamazsınız. Küba’da, giriş yaparken gümrük memuruna uyarmanız halinde pasaportunuza herhangi bir damga veya ibare vurulmaz.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul - Amsterdam: 3 saat 50 dakika, Amsterdam - Havana: 10 saat ,15 dakika , Havana – Amsterdam: 9 Saat 10 Dakika,  Amsterdam – İstanbul: 3 Saat 20 Dakika

    Para Birimi

    Küba para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatiniz esnasında bu parayı kullanacaksınız. Yanınıza EURO ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz.

    Saat Dilimi

    Küba ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Küba’da 05.00

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalı (1 dakika = 8 TL).

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Küba’da tavuk, deniz mahsulleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir.Adaptör getirmeniz gerekecektir.

    Alışveriş

    Küba’dan puro alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor.KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro sayın alabilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2723.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 16.04.2024 07:57 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.