KENYA`DA SAFARİ & ZANZİBAR`DA DENİZ TURU 2019 KASIM Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – NAİROBİ // 17 Kasım 2019 Pazar

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde açılacak olan THY kontuarı önünde saat 17:00’da buluşuyoruz.Check-in işlemlerinin tamamlanması ve pasaport kontrollerinin ardından saat 20.30’da Türk Havayolları’na ait TK 607 sefer sayılı uçak ile Nairobi’ye hareket ediyoruz. Geceleme uçakta.



2 Gün: NAİROBİ – MASAİ MARA // 18 Kasım 2019 Pazartesi

Yaklaşık 6 saat 35 dakika süren bir yolculuğun ardından Nairobi’ye varışımız yerel saat ile 03:10’da. Gümrük kontrollerinin ardından havalimanında karşılanıyor ve otele transferimiz gerçekleşiyor. Otelde alınan  sabah kahvaltısının ardından Masai Mara için yola çıkıyoruz. Aynı zamanda yolumuzun üzerinde safari yaparak ilerleyeceğiz. Öğle yemeğimizi piknik olarak alıyoruz. Yemek sonrası leopardan çitaya, fillerden gergedanlara, zürafalardan farklı antilop çeşitlerine ve elbette sayısız tür kuşa ev sahipliği yapan Masai Mara’da ilk safarimizi gerçekleştiriyoruz. Gün batımına yakın otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama lodgumuzda.



3 Gün: MASAİ MARA // 19 Kasım 2019 Salı

Güne safari ile başlamak için erken bir saatte uyanıyoruz. Otelde alınan kahvaltının ardından gün doğumu ile safariye başlıyoruz. Öğle yemeğimizi piknik olarak alıyoruz. Safarinin bitiminde otelimize dönüyoruz ve serbest zaman. Öğleden sonra günün ikinci safarisi için araçlarımız ile otelimizden ayrılıyoruz. Safarinin ardından akşam yemeği ve konaklama lodgumuzda.



4 Gün: MASAİ MARA – NAİROBİ // 20 Kasım 2019 Çarşamba

Sabah kahvaltısının ardından otelden ayrılıyor ve Nairobi’ye hareket ediyoruz.  Nairobi’ye varışımızın ardından öğle yemeğimizi dünyaca ünlü Carnivore restoranında alıyoruz ve otelimize yerleşiyoruz. Kısa bir dinlenmenin ardından panoramik şehir turu yapıyoruz. Turumuz esnasında;  belediye binası, Kenyatta International Konferans Merkezi panoramik olarak  görülecek yerler olup ardından manzara tepesine çıkıp Nairobi şehri kuşbakışı keşfedilecektir. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: NAİROBİ - ZANZİBAR // 21 Kasım 2019 Perşembe

Sabah kahvaltısının ardından otelden ayrılıyor ve Zanzibar uçuşu için Nairobi havalimanına hareket ediyoruz. Yaklaşık iki saatlik uçuşun ardından Zanzibar havalimanına varıyor ve deniz kenarında bulunan otelimize transfer oluyoruz. Misafirlerimizi dilediğince zaman geçirmeleri, berrak deniz ve kızgın kumlarda adanın tadını çıkarabilmeleri için bugünü serbest zaman olarak ayırıyoruz.



6 Gün: ZANZİBAR // 22 Kasım 2019 Cuma

Kahvaltımızın ardından, muhteşem bir doğaya sahip ve dünyanın en güzel plajlarından birisinden bulunan otelimizde tüm gün boyunca serbest zamanımız olacak. Yarım pansiyon olarak konaklama yapacağımız otelimizin imkanlarından faydalanabilir, harika plajların ve denizin tadınızı çıkarabilirsiniz.



7 Gün: ZANZİBAR – İSTANBUL // 23 Kasım 2019 Cumartesi

Erken saatte otelden ayrılıp  havalimanına transfer olacağız. Check – in işlemlerinin tamamlanması ve pasaport kontrolünün ardından saat 04:00’da Türk Havayollarının TK 567 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Varışımız yerel saat ile 12:55’de.Turumuzun sonu, bir sonraki turumuzda görüşmek üzere.



8 Gün:

OTELLER

Tamarind Tree Hotel 4* vb. -Nairobi

tamarindtree-hotels.com/

Keekorok Lodge vb.  –Masai Mara

http://www.keekorok-lodge.com/

Karafuu Beach  5* vb.  – Zanzibar

karafuuzanzibar.com/

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    Masai Mara Ulusal Parkı’nda “Beş Büyük” diye adlandırılan aslan, leopar, fil, gergedan ve buffaloları görme imkanı yakalayacağız.

    Her safarimizde ayrı ayrı unutulmayacak kareler yakalama şansımız olacak ve hafızalarımızdan silinmeyecek doğal güzellikler göreceğiz.

    Dünyanın en güzel plajlarının birisin sahip Zanzibar’da harika plajların ve denizin tadını çıkarabileceksiniz.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Kenya&Tanzanya ziyaretinizden en az 10 gün önce Sarı Humma aşısı olmalı ve seyahatinizte size verilen karneyi yanınızda bulundurmalısınız. Doktorunuza danışarak seyahatinizden belirli bir süre önce sıtmaya karşı ilaç almaya başlamalı ve bu ilacı seyahatiniz boyunca ve sonrasında belirli bir süre daha kullanmaya devam etmelisiniz.Bunun dışında otellerde ve yerel restoranlarda alınacak öğle ve akşam yemeklerinde sağlığınızı etkileyecek herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyoruz.Seyahat boyunca musluk suyu içmemenizi ve sürekli olarak ilk kez sizin tarafınızdan açılacak olan şişe suyu içmenizi öneriyoruz.

    Vize Bilgileri

    Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini 50 ABD Doları karşılığında Kenya sınır kapılarında alabilirler. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.Normal pasaport hamilleri için Tanzanya havaalanlarında turistik amaçlı vizeler 50 ABD Doları, iş amaçlı vizeler ise 200 ABD Doları harç karşılığında verilmektedir. Havaalanında verilecek vizeler için pasaport en az 6 ay geçerli olmalı.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul-Nairobi 6 saat 35 dakika,Nairobi-İstanbul arası 6 saat 20 dakika sürmektedir.Uçuşlarda herhangi bir aktarma yoktur.

    Para Birimi

    Kenya’nın para birimi Kenya Şilini’dir.1 Euro yaklaşık 110 Şilin, 1 USD yaklaşık 85 Şilin etmektedir. Seyahate gelirken yanınızda USD bulundurmanızı ve bunun da küçük birimlerini taşımanızı öneririz. Kenya’ya gelirken getireceğiniz USD’nin 2000 yılından sonra basılmış olmasına dikkat ediniz. 2000 yılından önce basılmış USD’ler bozdurulamıyor ya da düşük kurdan bozduruluyor.

    2001 yılından önce basılan ABD Dolarları Tanzanya’da kabul edilmemektedir.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile Kenya arasında +1 saat fark bulunmaktadır.Türkiye’de saat 12.00 iken Kenya’da 13.00.

    Telefon Kullanımı

    Hattınız uluslararası aramalara (roaming) açıksa kullanılır.Bazı bölgelerde iletişim sıkıntılı olabilir

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Safariler için rahat ve doğaya uygun renklerde kıyafetler giymenizi, parlak renklerden çok açık renkli kıyafetlerden kaçınmanızı öneririz.

    Yemek Kültürü

    Gideceğimiz yerlerde bulunan lüks restoranlar yerel Afrika yemeklerinden daha çok Avrupa ve Asya mutfağından;etin yoğunlukla kullanıldığı mönü seçenekleri sunmaktadırlar.Yemekten sonra tatlı yerine meyve&kahve var.

    Elektrik

    Kenya’da 240 voltluk elektrik akımı var.Prizler İngiltere’deki gibi 3 adet dikdörtgen uçtan oluşur.Kenya’ya gitmeden önce aletlerinizi sorunsuz şekilde kullanmak için uygun bir dönüştürücü ve fiş adaptörü almalısınız.

    Alışveriş

    Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Bunun haricinde pek fazla alınabilecek şeyler bulunmamaktadır.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur166.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 17:46 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.