NAPOLİ 2020 KURBAN BAYRAMI AĞUSTOS Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – NAPOLİ // 01 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde uçuşumuzdan 2,5 saat önce 05.50’de buluşuyoruz.Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1879 sefer sayılı uçuşu ile 08.20’de Napoli’ye uçuyoruz.Yerel saat ile 09.40’ta Napoli’ye varıyoruz.Napoli’ye’ varışımızın ardından yapacağımız şehir turumuzda Napoli Limanı, San Carlı Tiyatrosu, I. Umberto Galerisi, San Francesco Di Paola Bazilikası, Kraliyet Sarayı, Castel Nuovo, Plebiscito Meydanı görülecek yerler arasında. Pizzanın doğum yeri olarak görülen Napoli’nin,ismini Kraliçe Margherita’dan alan nefis pizzasını tattıktan sonra otelimize transfer. Check in işlemleri ve geceleme Napoli’deki otelimizde.



2 Gün: NAPOLİ // 02 AĞUSTOS 2020 PAZAR

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Roma turuna katılabilirler. Geceleme Napoli’deki otelimizde.

Roma Turu : 110 Euro (Kişi Başı)

Sabah kahvaltıdan sonra Roma’ya doğru yola çıkıyoruz. 3 saat sürecek yolculuktan sonra vardığımız Roma’da yapacağımız şehir turumuzda Kolezyum, Roma Forumu, San Pietro Meydanı, Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Venedik Meydanı, II Vittorio Emanuele Anıtı, Imperial Forumu, Via Del Corso görülecek yerler arasında. Roma’nın karakteristik sokaklarının keşfetmeniz için verilecek serbest zaman sonrası Napoli’ye dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.



3 Gün: NAPOLİ // 03 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Salerno & Positano & Amalfi turuna katılabilirler. Geceleme Napoli’deki otelimizde.

Salerno & Amalfi & Positano Turu : 100 Euro (Kişi Başı)

Gezimize Avrupa’nın en güzel kentlerinden biri olarak görülen Salerno ile başlıyoruz. Ağaçlarla kaplı sahil şeridi, tarihi yapıları ve doyumsuz manzarasının keyfine vardıktan sonra yolumuzu Amalfi’ye doğru döndürüyoruz. İlk görüşte aşık olacağınız kasabada yapacağımız yürüyüşte Duomo meydanı ve katedrali ile Piazza Dei Dogi görülecek yerler arasında. Dönüş yolumuzda ünlü yazar John Steinbeck’in Harper’s Bazaar’daki köşe yazısından sonra iyice ünlenen Positano’ya uğrayarak Napoli’ye geri dönüyoruz.



4 Gün: NAPOLİ – İSTANBUL // 04 AĞUSTOS 2020 SALI

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak Pompei turumuzu gerçekleştiriyoruz.Turumuzun bitiminde havalimanına transfer.Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1454 sefer sayılı uçuşu ile 19.35’de İstanbul’a hareket. Saat 22.40’da İstanbul’a varışımızın ardından turumuzun sonu. Bir sonraki organizasyonumuzda görüşmek dileğiyle.

Pompei Turu : 65 Euro (Kişi Başı)

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Pompei Antik Kenti ile güne başlıyoruz.MS 79 yılında eteklerine kurulduğu Vezüv Yanardağının patlaması sonucu kayıplara karışan kentin yaşayışına dair bilgiler alırken sokaklarında dolaşarak kazılar ile günümüze kadar çıkarılan evleri, mozaikleri ve taşlaşmış insanları inceleme fırsatı bulacağız.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    KÜLLERİNDEN DOĞAN ŞEHİR NAPOLİ

    2020 KURBAN BAYRAMI ÖZEL TURU

    NAPOLİ’DE İLK GÜN ÖĞLE YEMEĞİ (NAPOLİ PİZZASI) DAHİL

     

    EKSTRA TURLAR:

    TUR

    ÜCRETİ

    Roma Gezisi

    110 EUR

    Salerno & Amalfi & Positano Turu 

    100 EUR

    Pompei Turu

    65 EUR

    TOPLAM

    275 EUR

     

    • Ekstra turlar Türkiye’den alındığında 275 EUR olan 3 turdan oluşan avantajlı ekstra tur paketi yaklaşık %20 özel indirim ile 220 EUR olacaktır.
    • Ekstra tur indirimi Türkiye’den satın alındığı takdirde geçerli olup tur esnasında satın alınması halinde herhangi bir indirim uygulanmamaktadır.

     

     

    TAHMİNİ HAVA DURUMU

    Gideceğiniz tarihler ortalama hava sıcaklıkları aşağıdaki gibidir. Lüfen geziye gitmeden önce güncel sıcaklıkları kontrol ediniz.

    ŞEHİR

    TARİHLER

    SICAKLIK

    NAPOLİ

    01 - 04 Ağustos 2020

    30 0C / 19 0C

     

     

    ÜLKELER HAKINDA

    İTALYA

    MÖ 800 yılının Etrüsk kültüründen günümüze evrilmiş olan İtalya, Güney Avrupa’da ve Akdeniz kıyısında yer alan bir yarımadadır. 302 bin metrekare yüzölçümüne sahip ülke dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında gelmektedir. Ülke içine dağılmış 51 adet UNESCO Dünya Mirası Listesi alanı bulunmaktadır.  

    Resmi dili; İtalyanca

    Para birimi; Euro

    İklim; Akdeniz iklimi

    Priz tipi: C tipi

     

    Napoli

    Güney İtalyada Campania bölgesinin başkenti konumundaki Napoli, ülkenin nüfus bakımından üçüncü büyük kentidir. Vezüv Yanardağı ve Capri Filegri olarak adlandırılan iki volkanik bölge arasında konumlanmıştır. Muhteşem sahillerinin yanı sıra sınırlarında barındırdığı Pompei Antik Kenti ile de dünyanın ilgisini üzerine çekmektedir.

     

    Pompei Antik Kenti: MÖ 2. yy’dan itibaren yerleşim almaya başlayan kente MÖ 8. yy’da Antik Yunanlılar, MÖ 2. yy’dan sonra da Romalılar yerleşmeye başlamıştır. Bölgenin Capri Adası’na olan yakınlığı onu bir liman kenti haline çevirmiş; Roma’nın şatafatı hüküm sürmeye başladıktan sonra zenginlerin yerleştiği bir kent haline gelmiştir. Ancak MÖ 24 Temmuz 79’da patlamış olan Vezüv Yanardağı’nın lavları tüm kentin ve içinde yaşayan ve lavlardan kaçamayan yaklaşık 2000 kişinin yok olmasına sebep olmuştur. Kazılardan çıkarılan 1150 insan bedenlerinden bazıları ve yapılar günümüzde müze haline gelen kent içinde keşfedilebilmektedir.

     

    NOTLAR

    Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.

    Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.

    Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.

    Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden,  Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.

    Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Neo Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.

    Neo Tur; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

    3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.

    18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu tutulamaz.

    Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

    Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail olarak yapılacaktır.

    Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir.Bu tur programı için TC vatandaşlarına vize uygulaması bulunmaktadır.Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.

    Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir. 6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Neo Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.

    Programda dahil olarak belirtilen turlara katılmayan misafirlerimiz herhangi bir ücret iadesi alamaz.

    Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir. 15 kişi altında sayı olması durumunda fiyat artışı ile ekstra turlar yapılabilir.

    Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.

    Şehir turu ilk gün rötar vs. nedeniyle hava karanlığına denk gelirse farklı günlerde şehir turumuz gerçekleşebilir.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur2793.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 16:27 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.