KÜBA 2019 5* RAMAZAN BAYRAMI 01 HAZİRAN Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – HAVANA

Alan Buluşması : 31 Mayıs 2019 Cuma Saat 22:00

31 Mayıs 2019 Cuma saat 22:00’de İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından saat 01:40’da Türk Havayolları’na ait TK183 sefer sayılı uçak ile Havana’ya hareket ediyoruz. 13 saat 50 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından yerel saat ile 07.50’te Havana Uluslararası Jose Marti Havalimanı’na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile şehir turuna başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Konaklama Havana’daki otelimizde.



2 Gün: HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan Vinales Vadisi ve Pinar del Rio turumuza katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Vinales Şehir merkezini, tütün tarlalarını, yerel tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında vadinin ortasında bulunan restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Günün sonunda VinalesVadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya geri dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz Ekstra Akşam Yemekli Cabaret Parisien Show turumuza katılabilirler. Tur sonrası otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.

Vinales Vadisi ve Pinar del Rio Turu : 120 USD (Kişi başı)

Akşam Yemekli Cabaret Parisien Show : 95 USD (Kişi başı)



3 Gün: HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak “öğle yemekli Benzersiz Havana Turu “ düzenlenecek. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Bu gezinin ardından ismini Fernando Hamel’den alan modern sanatçıların merkezi olan hamel sokağını göreceğiz. Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemek sonrası turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Akşam Dileyen misafirlerimiz Ekstra turumuz olan; Kübalı sanatçıların canlı ritmleri ve salsa dansları eşliğinde, Akşam yemeğini de alacağınız unutulmaz geceye katılabilirler. Konaklama otelimizde.

 

Benzersiz Küba Turu : 105 USD (Kişi Başı)
Geleneksel Küba Müzikleri eşliğinde akşam yemeği : 105 USD (Kişi Başı)



4 Gün: HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan son 20 yılını Küba’da geçiren ünlü yazar Ernest Hemingway turuna katılabilirler. Havana’ya 20 dakika uzaktaki küçük bir Küba balıkçı köyü olan;  ünlü romanı “İhtiyar Balıkçı ve Deniz”i yazdığı ve yazarın öğlen yemeklerini yediği Cojimar köyüne gideceğiz. ‘’Çanlar Kimin için çalıyor ‘’ romanından kazandığı para ile aldığı, Muhteşem La Vigia çiftliğindeki evi La Finca’yı, bugün Hemingway müzesini olarak kullanılan evini gezeceğiz. Öğle yemeğini yerel restoranda alacağız.Turun ardından otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

Öğle yemekli Hemingway turu : 65 USD (Kişi başı)



5 Gün: HAVANA - SANTA CLARA – REMEDIOS – CAYO SANTA MARIA

Kahvaltının ardından Küba Devrimi esnasında en çetin savaşlara sahne olan Santa Clara şehrini görmek için yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Remedios Kasabasını geziyoruz. Buradaki gezimiz sırasında kasabanın ana kilisesi olarak da bilinen ve yüzyıllar boyunca korsanları ve sömürgecileri bölgeye çektiği için geçmişte beyaz boya ile kapatılmaya çalışılan  fakat sonra restore edilerek ortaya çıkartılan 13 altın kemere ev sahipliği yapan Iglesia San Juan Bautista de Remedios’u göreceğiz. Sonrasında ise  Santa Clara yolculuğumuz devam edecek. Varışta yapılacak panoramik şehir turumuzda Che Guevara’nın 37 arkadaşı ile birlikte ebedi istirahatinde bulunduğu Anıt Mezarı ve Zırhlı Tren göreceklerimiz arasında. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz ve Yemek sonrası özel otobüsümüz ile Cayo Santa Maria’ya hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün: CAYO SANTA MARİA

Kahvaltının ardından her şey dahil konseptindeki otelimizde tüm gün deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracağız. Öğle ve akşam yemekleri otelimizde. Konaklama.



7 Gün: CAYO SANTA MARIA – TRINIDAD – HAVANA

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Trinidad’a hareket. Varışta panoramik Trinidad şehir turumuza başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ingenios Vadisi ve Trinidad Şehri gezisi esnasında; rom, limon, bal ve su ile yapılan içkisi ile meşhur La Canchanchara Bar’ı göreceğiz. La Canchanchara’nın tadına baktıktansonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası özel otobüsümüz ile Havana’ya hareket ediyoruz. Geceleme ve konaklama otelimizde.



8 Gün: HAVANA - İSTANBUL

Kahvaltının ardından havaalanına transfer.Türk Havayollarına ait TK183 sefer sayılı uçuş ile saat 09:55’de İstanbul’a uçuş.Uçuşumuz Caracas stoplu olacaktır. Yaklaşık olarak 1 saatlik bir bekleme olacaktır ve uçaktan İstanbul’a kadar inmeyeceğiz. Yeni güne uçakta gireceğiz.



9 Gün: İSTANBUL

Yerel saat ile 09:15’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



10 Gün:

OTELLER

Melia Habana Hotel 5* vb.
https://www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/melia-habana/index.html

Cayo Santa Maria - Melia Las Dunas 5* vb.
https://www.melia.com/en/hotels/cuba/cayo-santa-maria/melia-las-dunas/index.html



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    X Large Paket (Opsiyonel)

    Vinales Vadisi ve Pinar del Rio

    120 $

    Benzersiz Havana Turu

    105 $

    Geleneksel Küba Müzikleri eşliğinde akşam yemeği

    105 $

    Toplam

    330 $

     

    330 $ Yerine 300 $

     

     

    Large Paket (Opsiyonel)

    Vinales Vadisi ve Pinar del Rio

    120 $

    Benzersiz Havana Turu

    105 $

    Toplam

    225 $

     

    225 $ Yerine 210 $

     

     

    Önemli Not: Opsiyonel tur indirimleri tura gitmeden satın alımlarda geçerlidir. Tur sırasında alınan opsiyonel turlarda herhangi bir indirim yapılmamaktadır !!!

    TURUN ARTILARI

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Havana Eski Kenti ve Malecon Bulvarı boyunca gezimizi gerçekleştireceğiz. Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve El Morro Kalesi'ni görme fırsatı bulacağız.

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Vinales Vadisi'nde tütün tarlaları arasında dolaşabilir, Pinar del Rio'da Küba Purosu'nun yapımına tanık olabilirsiniz.

    Kolonyal mimarinin en iyi korunduğu kent olan Trinidad'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ingenios Vadisi'ni ve Eski Kent Merkezi’ni gezeceğiz.

    La Chanchancara'da devrim esnasında askerlere güç verdiğine inanılan ve bu amaçla içilen aynı isimdeki kokteylin tadına bakma fırsatı bulacağız.

    Santa Clara'da Che Guevara'nın izini sürecek, Zırhlı Tren ve Che'nin Anıt Mezarını göreceğiz.

    Cayo Santa Maria’da bembeyaz kumsallar üzerinde yorgunluğunuzu atarak, kendinizi mavi dalgaların eline bırakabileceğiniz muhteşem bir deniz keyfi yaşayabilirsiniz.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Küba’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır.Yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olmaz.Musluk suyu içmeyin.

    Vize Bilgileri

    Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Küba vizesi pasaporta yapıştırılmaz, ayrı bir belge olarak verilir. Ülkeye giriş ve çıkışlar bu belge üzerine damgalandığından pasaportunuzda görünmez. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağınız seyahatlerde sorun yaşamazsınız. Küba’da, giriş yaparken gümrük memuruna uyarmanız halinde pasaportunuza herhangi bir damga veya ibare vurulmaz.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul - Havana: 13 saat 50 dakika, Havana– İstanbul: 16 saat 15 dakika.

    Para Birimi

    Küba’nın para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatinizde bu parayı kullanacaksınız.Yanınıza EURO ve bunun ufak birimlerini alınız.

    Saat Dilimi

    Küba-Türkiye arasında -7 saat fark var.Türkiye’de 12.00 iken Küba’da 05.00.

    Telefon Kullanımı

    Hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır.Ancak konuşma ücreti çok pahalı (1 dakika=8 TL).

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Küba’da tavuk, deniz mahsulleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır.Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir.Adaptör getirin.

    Alışveriş

    Küba’dan puro alabilirsiniz.Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor.KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor.Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor.Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro satın alabilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur366.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 11:27 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.