VİETNAM&KAMBOÇYA 2019 OCAK-HAZİRAN ARASI Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - SAİGON (HO CHİ MİNH)

Turumuz saat 23.00’de İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşmamız ile başlıyor. Saat 02.40’da Türk Havayolları’nın TK168 sefer sayılı uçuşu ile Saigon’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 16.55’de Saigon’a varış. Özel aracımız ile otelimize transferimizin ardından dinlenmek üzere serbest zaman. Akşam yemeğimiz yerel restoranda alınacaktır.



2 Gün: SAİGON

Kahvaltının ardından panoramik Ho Chi Minh şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Savaş Müzesi, Opera Binası, Tarihi Posta Binası ve Notre-Dame Katedrali ve Ben Thanh Pazarını ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğinin ardından dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan Cu Chi Tünelleri turumuza katılabilirler. Yakın tarihimizin en etkileyici olaylarından, birçok filme konu olmuş Vietnam – A.B.D. savaşı sırasında Kuzey Vietnamlı halkın inşa ettiği ve savaş boyunca bir şehir haline gelen siperleri, kampları ve tünelleri görüyoruz. Turdan sonra havaalanına otele transfer. Geceleme otelimizde.

Cu Chi Tünelleri Turu : 40 USD (Kişi Başı)



3 Gün: SAİGON – SİEM REAP

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak “ Öğle yemekli Mekong Deltası” turuna katılabilirler. Suyun üzerinde suyla iç içe yaşayan bir dünyaya, My Tho kasabasına hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden yerel bir tekne ile birbirini kesen kanal sokaklar arasında gezintiye başlıyoruz. İlk durağımız yöreye özgü el yapımı eşyaların yapılışını, hindistan cevizinden üretilen şekerlerin imalathanelerini ve rengârenk meyve bahçelerini göreceğimiz Thoi Son Adası. Burada güzel bahçelerin gölgesinde taze meyveleri tadarken yerel sanatçıların müziğinin keyfini süreceksiniz. Daha sonra ev yapımı bal çayının tadına bakmak için bir çiftliğe uğruyor ve kanallar arasında devam eden turumuzda yörenin yaşayışı hakkında her şeyi öğreniyoruz. Vinh Trang Pagodası’nı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Turdan sonra havaalanına transfer ve Siem Reap’e uçuş. Varışta otele transfer ve geceleme otelimizde.

Öğle Yemekli Mekong Deltası Turu : 65 USD (Kişi Başı)



4 Gün: SİEM REAP – ANGKOR THOM – ANGKOR WAT

Kahvaltının ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Angkor Thom turumuz başlıyor. İlk durağımız Angkor Thom ve Güney Kapısı. Daha sonra Baphuon, Bayon Tapınağı ve Ta Phrom Tapınağı’nı geziyor ve Cüzamlı Kral ve Fil Teraslarını ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Daha sonra insanlık tarihinin en muazzam yapıtlarından biri olan Angkor Wat ile gezimizi tamamlıyoruz. Gezimizin ardından otelimize döneceğiz. Konaklama Siem Reap otelimizde.



5 Gün: SİEM REAP - HANOİ

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak Güney Doğu Asya’nın en büyük gölü olan Tonle Sap Gölü tekne turuna katılabilirler. Kamboçya’nın en önemli gelir kaynağı olan balıkçılıkla geçinen ailelerin, kazıklar üzerine oturtulmuş evleri ve yüzen evlerini, yapacağımız tekne turunda yakından görüyoruz.  Tur bitimi havaalanına transfer olup, yerel havayolları ile Hanoi ’ye uçuyoruz. Varışta otele transfer ve geceleme Hanoi otelimizde.

Tonle Sap Gölü Tekne Turu : 35 USD (Kişi Başı)



6 Gün: HANOİ

Kahvaltının ardından yapılacak panoramik Hanoi şehir turumuzda Ho Chi Minh Mozalesi, Başkanlık Sarayı, Vietnam’ın ilk üniversitesi olan Literatür Tapınağı ve Single Pillar Pagodası görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası öğle yemeği için yerel restorana transfer oluyoruz. Tur bitiminde otelimize transfer. Akşamüzeri dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak “Akşam yemekli Su Kuklası Tiyatrosu” turuna katılabilirler. Hanoi’de Kızılırmak Deltası kültürünün önemli bir parçası olan Su Kuklası Tiyatrosunu izledikten sonra otele transfer ve geceleme Hanoi otelimizde.

Akşam Yemekli Su Kuklası Tiyatrosu Turu : 45 USD (Kişi Başı)



7 Gün: HANOİ – HALONG BAY

Kahvaltın ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Halong Bay’e hareket ediyoruz ve varışta keyifli bir tekne turuna çıkıyoruz. Dünyanın en muhteşem doğal güzelliklerinden biri kabul edilen bu körfezde, adacıklar ve mağaralar etrafında gezimizi gerçekleştiriyoruz. Öğle yemeğimizi teknede alacağız. Tur sonrası otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeğimiz yerel restoranda olacak. Otele transfer. Konaklama Halong Bay otelimizde.



8 Gün: HALONG BAY - HANOİ - İSTANBUL

Kahvaltın ardından rehberimizin belirlediği saatte Hanoi’ye doğru yola çıkacağız. Hanoi’de serbest zaman ve öğle yemeği. Daha sonra havaalanına transfer olacağız. Saat 22:15’te Türk Havayolları’na ait TK168 sefer sayılı uçuşla İstanbul’a hareket ediyoruz. Gecemiz uçakta geçiyor.



9 Gün: İSTANBUL

Yerel saat ile 05:30’da İstanbul'a hoş geldiniz.



10 Gün:

OTEL BİLGİLERİ

Saigon-Aristo Hotel / Premier Deluxe 4* vb.

http://aristosaigonhotel.com

 Halong City – La Paz Resort 4* vb.

http://lapazresorts.com

Siem Reap – Cheathata Angkor 4* vb.

www.angkor.ctaangkorhotel.com

Hanoi – Kuretake Inn 4* vb.

www.kuretake-inn.com/thonhum84/en/



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    X Large Paket (Opsiyonel)

    Cu Chi Tünelleri

    40 $

    Öğle Yemekli Mekong Deltası

    65 $

    Tonle Sap Gölü Tekne Turu

    35 $

    Akşam Yemekli Su Kuklası Tiyatrosu

    45 $

    Toplam

    185 $

     

    185 $ Yerine 160 $

     

     

     

    Large Paket (Opsiyonel)

    Cu Chi Tünelleri

    40 $

    Öğle Yemekli Mekong Deltası

    65 $

    Tonle Sap Gölü Tekne Turu

    35 $

    Toplam

    140 $

     

    140 $ Yerine 120 $

     

    Önemli Not: Opsiyonel tur indirimleri tura gitmeden satın alımlarda geçerlidir. Tur sırasında alınan opsiyonel turlarda herhangi bir indirim yapılmamaktadır !!!

    TURUN ARTILARI

    Mekong Deltası’nda keyifli bir tekne turuna çıkacağız.

    Vietnam Savaşı'nın kalbi Cu Chi Tünelleri'ni geziyoruz.

    Hanoi'de kolonyal mimari örneği yapıları, bulvarları, Literatür Tapınağı'nı geziyoruz.

    Restored Sword Gölü'nü görecek ve Kızılırmak Deltası kültüründen "Su Kuklası Tiyatrosu" izleyeceğiz.

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Halong Bay'i gezecek ve yöreye özgü "Junk Boat"larda tura çıkacağız.

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Angkor'u, Angkor Thom, Güney Kapısı,Baphuon Tapınağı ve Ta Phrom Tapınağı’nı geziyor ve Cüzamlı Kral ve Fil Teraslarını ziyaret ediyoruz.

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    VietnaM&Kamboçya’da T.C. vatandaşlarına aşı zorunluluğu yok.İyi restoranlardaki öğle&akşam yemeklerinde sağlığınızı kötü etkileyecek bir sorun olmaz.Musluk suyu değil,ilk kez sizin açacağınız şişe suyu tüketin.

    Vize Bilgileri

    Vietnam&Kamboçya T.C. Vatandaşlarına vize uygulamaktadır.Vietnam Yeşil Pasaporta vize uygulamamaktadır.Vietnam vizesi alabilmek için (Multi-entry) C1 Belgesi alınması zorunludur.Bu belgeyi acenteniz size 100 USD karşılığında karşılığında verecektir.C1 belgesine ilave olarak misafirlerimiz kapıda 50 USD ödeme yaparak vizelerini alacaklardır. Kapıda 2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6 cm boyutlarında) gerekmektedir.

    Kamboçya Vizesi:(Yeşil pasaporta vize alınması gerekmektedir)Tur bitiş tarihi itibariyle geçerlilik süresinin min.6 ay olması ve yeni çipli pasaportlardan olması gerekmektedir.2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6cmboyutlarında)

    Misafirlerimiz kapıda 30 USD ödeme yaparak vizelerini alabilir.Kapı vize ücretleri ülke  kararı ile değişiklik gösterebilir.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Saigon : 10  saat , Hanoi – İstanbul : 12  saat

    Para Birimi

    Vietnam’ın para birimi Vietnamese Dong’dur (VND).
    1 USD=20.924 VND’dir.Kamboçya’nın para birimi Cambodian Riel’dir (KHR).
    1 USD yaklaşık 4.066 KHR’dir.Bu gezi için yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

    Saat Dilimi

    Türkiye ve 2 ülke arası +5 saat var.Türkiye’de 12.00 iken bu ülkelerde 17.00.

    Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılır.Ancak gezilecek bazı bölgelerde şebeke problemleri olabilir.

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler,kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar,rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont ya da hırka alın.Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih edin.Yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz.Şapka,güneş gözlüğü,güneş kremi,kulak tıkacı,fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne oldukça benzer bir mutfak hakim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz.

    Elektrik

    Elektrik genellikle büyük şehirlerde 220 volt, kırsal kesimlerde ise 110 volttur. Priz kullanımı ise A tipi ikili yassı priz ve C tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir.

    Alışveriş

    Hanoi’de ara sokaklara dağılmış geniş bir alışveriş bölgesi var.İpek kumaş ve hediyelik eşya bakımından zengindir.Herşey çok ucuz.Siem Reap’de Psar Chaa ve Night Market giyim kuşam ve hediyelik eşya alabilmeniz için uygun yerlerdir.


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur494.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 18:56 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.