MAXİ İTALYA(MXP-FCO)2018 (SAW) Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: 1.Gün İstanbul Taraklı – Göynük – Çubuk gölü – Sünnet gölü - Mudurnu

Konuklarımızı buluşma noktalarımızdan alarak otobüsümüzle Göynük’e ulaşıp burada Süleyman Paşa Camii, Akşemsettin türbesini ve tarihi saat kulesini ziyaret edip yörenin ünlü atom kuru fasulyelerinin de yer aldığı alışveriş ve yemek molamızdan sonra yolumuza devam ediyoruz. Yörenin  kaynak suları ile ünlü Çubuk Gölü’nde fotoğraf molası( yeldeğirmenler i) verdikten sonra cennet güzelliklere sahip Sünnet Gölü’nü tanıyoruz. Daha sonra yine tarihi bir beldemiz olan Şimdi yine tarihi ve pırıl pırıl temiz bir başka beldemiz Mudurnu’ya geliyoruz.  Geçmişten gelen ahilik kültürünün halen devam ettiği tipik bir Türk kasabası olan ve ipekyolu üzerinde bulundan Mudurnu’da tarihi Yıldırım Beyazıt Külliyesi  (Cami/Medrese/Tekke/zaviye/imarethane ve hamamdan müteşekkil )  , Kanuni Sultan Süleyman Camii, Armutçular Konağı, Keyvanlar Konağı gezilerimizin ardından Otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: 2.Gün Mudurnu –Abant - Yedigöller – İstanbul

Otelimizde alınan açık büfe sabah kahvaltısının ardından Meşhur milli parkımız Abant’a hareket ediyoruz.Abantta vereceğimiz serbest zamanın ardından  . Batı Karadeniz’in sonra Milli Park denildiğinde ilk akla gelen  Ülkemizin en önemli noktalarından birisi olan, olağanüstü doğasıyla meşhur Yedigöller’e hareket ediyoruz. İlk önce Milli parkımızın girişinde bulunan İncegöl ve Sazlıgöl ü görüyoruz. Burada bölge coğrafyası ve oluşumdan tutun yaban hayatına kadar birçok konu hakkında bilgi alıp Nazlıgöl ve Kurugölü görüyoruz.  Yaklaşık 15 dk. İniş yapacağımız bir yürüyüş parkuru bizleri bekliyor. Yürümek istemeyen misafirlerimiz ise aracımızla Deringöl, Seringöl, Büyükgöl  göllerinin bulunduğu bölgeye gidiyorlar, yürüyüş yapan misafirlerle ise Şelaleler ve Yediler Çeşmesini görüyoruz ve diğer grupla buluşuyoruz. Yedigöller’ de İkramımız olan alınan öğle yemeğinin (mangal partisi ) ardından Serbest Zaman alıyoruz.  Yedigöller gezimizin ardından dönüşe geçiyoruz. Dönüş yolumuzda Tem yolu üzerinden İstanbul’a ulaşıp Sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka  neo turizm organizasyonunda buluşmak üzere birbirimize veda ediyoruz.



3 Gün: VENEDİK - FERRARA – FLORANSA

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan * Venedik Kombi– Gondol turuna katılabilirler (65 Euro). Özel Tekne ile ile yaklaşık 4 km uzunluğundaki Büyük Kanal’dan geçip San Marco Meydanı’na geliş. İstanbul’dan getirilen granit sütunların da bulunduğu bu meydan yüzyıllar boyunca dünya ticaretinde söz sahibi olmuş Venedikli tüccarların buluştukları ve açık denizlere yelken açtıkları önemli bir merkez. Daracık kanalları, küçük meydanları ve gondolları ile meşhur Venedik’te süslemeleri ile ‘altın kilise’ unvanını kazanan San Marco bazilikası ve mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü, büyük kanal üzerindeki en büyük köprü olan ve üzerinde dükkânlar bulunan Rialto Köprüsü, Venedik’in en önemli anıt binalarından Dükler Sarayı ile 15. yy. sonunda inşa edilmiş Saat Kulesi’nin göreceğimiz yerler arasındadır. Daha sonra su ile hemhal olmuş bu şehrin meşhur kanallarında gondol gezisi. Gondol gezisi esnasında Cem Sultan’ın Venediklilerin elinde tutulduğu süre içinde bir süre kaldığı Salute Kilisesi’nin görülmesinin ardından, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki, ve bölgenin surlar içindeki en büyük, Ortaçağ – Rönesans şehri Ferrara’ya transfer ve panoramik şehir turu. Via Mazzini, Teatro Comunale di Ferrara, Opera binası ve 18. yy dan kalma Ferrara kalesi görülecek yer arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



4 Gün: FLORANSA

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Mega Toscana turu (95 Euro). San Gimignano, Siena ve Pisa olmak üzere üç farklı geziden oluşan, tam günlük Toscana turumuz boyunca unutulmaz manzaralar ve görkemli yapılar sizi bekliyor. San Gimignano :Çevresinde Dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarının ve en iyi dondurmacısının bulunduğu ,porcini ve türüf mantarlı peynirleri ile ünlü,14.yy’dan kalma ve etrafı surlarla çevrilmiş Toskana’nın Orta Çağ şehrini geziyoruz. Siena :Orta Çağ’dan kalma dar sokakları, ufak caddeleri ve Avrupa’nın en büyük meydanı olarak kabul edilen Campo Meydanı ile ünlüdür. İtalya’nın keyifli yemeklerini tatma imkanına sahip olacağınız Siena, Toscana Bölgesi’nin görülmeye değer şehirlerinden bir tanesidir. Pisa; dünyaca bilinen en önemli tarihi eserlerinden biri olarak kabul edilen eğik kulesiyle ünlüdür. Akşam ışıklar eşliğinde Panoramik gezisırasında Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ile Miracoli Meydanı gezilecek yer arasında olup, dileyen misafirlerimiz bu tarihi şehirde gönüllerince fotoğraf çektirebilirler. Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



5 Gün: FLORANSA - ROMA

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve panoramik Floransa şehir turu için hareket. Rönesans’ın başkenti Floransa’da, aynı zamanda Pinokyo’nun memleketi olan bu şirin şehirde önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi olan Santa Maria Del Fiore Katedrali’n dışarıdan görülmesi. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri de bazıları Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı ve ‘Cennet Kapısı’ olarak adlandırılan bronz kapıdır. Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michalengelo’un’ nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Roma’ya transfer. Odaların alınmasına kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile Roma gece turu (35 Euro). Roma’nın en önemli İkonlarını rehberiniz ve Roma gece ışıklarının eşliğinde keşfetme şansı bulacaksınız. Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



6 Gün: ROMA

Sabah kahvaltı sonrasında serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak  düzenlenecek olan Roma ikonları ve Vatikan turuna katılabilirler(55 Euro).“Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat, tarih, müzik, alışveriş, güneş ve yemekleri ile karşınıza çıkan, antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve estetiğiyle bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor. Turumuzda Avrupa Medeniyeti’ne şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri, Vatikan (San Pietro), Castel San't Angelo - Melekler Şatosu, Navona meydanı ,Piazza Pietra Pantheon, Piazza Popolo görülecek yerler arasındadır.Tur bitimi otelimize transfer.Geceleme otelinizde.



7 Gün: ROMA

Sabah kahvaltı sonrasında serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Napoli & Pompei turuna katılabilirler(85 Euro).Margarita pizzasının anavatanı olduğu söylenen ve İtalya’nın en büyük 3. Şehri olan Napoli’de Garibaldi meydanı, ViaToledo ve bu ikisinin arasında kalan kısmı olan CentroStorico diye adlandırılan şehrin en eski denebilecek semti gezilecek yerler arasındadır. Napoli şehir turumuz sonrasında, Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei görülecektir. Pompei M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden VezüvYanardağı'nın eteklerinde uzanmaktadır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, fauna evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer almaktadır. Gezi bitiminde Roma otelimize dönüş.Geceleme otelinizde.



8 Gün: ROMA - İSTANBUL

Sabah kahvaltı sonrasında, odaların boşaltılması ve ardından havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK 1838 sefer sayılı uçuşu ile saat 13.40‘ta İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 17.10’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

OTELLER

Milano(Şehir Dışı)

 

Venedik

---

 

Floransa

---

Roma(Şehir Dışı)

3* Hotel B&B Monza

3* Tulip Inn Hotel – Padova

3* Hotel Marrani

3* Hotel Tivoli

4*Hotel Just-Lomazzo

3* Ibis Hotel –  Padova

3* Hotel Massimo

3* Maximo Hotel

4*Della Rotonda-Saronno

4* Roy Hotel - Treviso

3* Hotel Innocenti

4* Duca Deste Hotel



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Venedik Kombi turu tren, özel tekne ve gondol ile gerçekleştirilmektedir.

    Venedik konaklamaları Padova, Mestre, Mogliano Veneto, Treviso bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    Floransa konaklaması Montecatini, Prato, Mugello bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

     

     

    Avantajlı Ekstra Geziler: 300 Euro yerine 225 Euro !!!

     

    Venedik Kombi ve Gondol turu (65 Euro) + Roma İkonları ve Vatikan turu (55 Euro) + Roma Gece turu (35 Euro)Mega Toskana turu – Siena & San Gimignano & Pisa (95 Euro) + Verona (50 Euro)

     

    (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

     

    0-2 yaş ücretsiz ,2-12 yaş %50 indirimlidir


    İptal Şartları
    https://www.neotur.com.tr/tur546.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 11:56 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.